În Copenhaga există mai puține mașini decât biciclete

Cine s-ar fi gândit că există o capitală europeană unde numărul mașinilor este mai mic decât cel al bicicletelor? În Copenhaga, cifrele arată că 41% dintre deplasările zilnice se fac cu bicicleta.

Conform statisticilor, în capitala Danemarcei sunt cu 13 mii mai multe vehicule cu două roţi decât maşini. Indiferent de anotimp, locuitorii din Copenhaga preferă bicicletele în locul mașinilor. Și pentru că autoritățile au înțeles acest lucru, de obicei sunt deszăpezite mai întâi pistele de biciclete şi mai apoi şoselele.

Iar danezii au un istoric în transportul pe biciclete. Prima pistă pentru biciclete a fost construită în Copenhaga în urmă cu 124 de ani, 1892. Populația daneză a regiunii metropolitane a Copenhagăi este de 1.800.000 locuitori.

În capitala Danemarcei există 390 de kilometri de piste dedicate bicicliștilor. Pe cea mai aglomerată dintre piste trec zilnic aproximativ 36.000 de bicicliști.

taguri
    Biciclete says:

    Asta inseamna sa traiesti intr-o societate dezvoltata! Mare lucru e ca cei care merg pe biciclete la munca nu sunt priviti ca niste ciudati sau saraci care nu au bani de masina. Mentalitate evoluata!

Adaugă un comentariu