Patru copii au furat un Nissan Patrol și au condus 900 de km înainte să-i oprească poliția

Patru copii, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, au furat mașina unuia dintre părinți în speranța că vor fugi definitiv de acasă. Chiar au fost la un pas de a-și îndeplini planul nebunesc: 900 de km au apucat aceștia să se deplaseze pe drumuri publice, până să fie opriți de polițiști.

Întâmplarea extraordinară s-a petrecut duminică dimineața, în Australia. O fată în vârstă de 10 ani, doi băieți de 13 ani și unul de 14 ani au furat furat SUV-ul Nissan Patrol al unuia dintre părinți, cu intenția de a porni la drum și a nu se întoarce vreodată acasă. Unul dintre copii chiar a lăsat un bilețel de rămas bun, ceea ce i-a făcut pe părinți să alerteze instantaneu autoritățile.

Chiar și cu polițiști pe urmele lor, cei patru au apucat să circule peste 930 km, pornind din orașul Gracemere, din statul Queensland. Călătoria lor a fost întreruptă în Grafton, Noul Wales de Sud, adică în statul vecin.

 

Citește și

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

 Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

După 140 km de condus, respectivul Nissan Patrol a fost surprins de camerele de supraveghere ale unei benzinării oprind lângă pompă, alimentând și plecând mai departe fără ca cineva să plătească pentru combustibil.

O autospecială de poliție a interceptat ulterior SUV-ul pe șosea, dar agenții au hotărât să abandoneze urmărirea, de teamă că presiunea l-ar putea determina pe tânărul șofer să comită o greșeală fatală.

În cele din urmă, același Nissan Patrol a fost zărit din nou în orașul Grafton, de data aceasta oprit pe marginea șoselei. Polițiștii au profitat de ocazie pentru a-i reține pe cei patru copii, care se încuiaseră înăuntru.

Deocamdată nu se știe care dintre ei a condus vehiculul, dar – ținând cont de lungimea traseului – polițiștii presupun că au condus cu schimbul. Indiferent cine s-a aflat la volan, vârsta minimă necesară pentru obținerea unui permis de conducere în statul Queensland  este 17 ani.

Din fericire, copiii nu au produs niciun incident rutier, astfel că nimeni nu a fost rănit în urma acestei aventuri extreme.

 

Sursa: BBC News / Sursa foto: pxhere.com

Adaugă un comentariu