Cristiana Oprea, baterii încărcate pentru Opel e-Rally Cup 2023

Pilotul Cristiana Oprea și copilotul Alexia Parteni sunt pregătite pentru un nou sezon exclusiv internațional. În 2023, prioritar este campionatul electric de raliu Opel Cup, în timp ce participarea în Campionatul European de Raliuri FIA ERC rămâne obiectivul de atins pe termen lung, în funcție de susținerea unor noi parteneri pentru singurul echipaj feminin de raliuri care reprezintă România peste graniță. Prima lor competiție din acest sezon este Rally Sulingen, care va avea loc în Germania pe 5-6 mai.

Cu experiența acumulată anul trecut la etapele ERC din Cehia și Spania, WRC Croația și în cinci din cele șapte etape ale campionatului internațional Opel Cup, pilotul Cristiana Oprea se va concentra în acest sezon pe Opel Cup, competiția care are la bază mașina 100% electrică Opel Corsa-e Rallye. Deși anul 2022 a reprezentat debutul în raliuri pentru copilotul Alexia Parteni, la doar 18 ani brașoveanca a bifat cu succes opt raliuri alături de Cristiana. Astfel, formula echipajului feminin va continua să ducă steagul României în competiții internaționale și în 2023.

Cu susținerea continuă a UniCredit Leasing, Vitesco Technologies și Michelin România, fetele sunt gata de start în șase dintr-un total de opt etape programate în Opel Cup 2023. Primul raliu al cupei monomarcă este Rally Sulingen, care va avea loc pe 5-6 mai în Germania. În calendarul lor urmează apoi Rally du Chablais (2-3 iunie, Elveția), Rally Vosges (16-17 iunie, Franța), Rally Weiz (14-16 iulie, Austria), Rally Mont Blanc (1-2 septembrie, Franța) și WRC Central Europe (27-29 octombrie, Germania, Cehia și Austria), etapa de campionat mondial care va marca finalul sezonului la cel mai înalt nivel competițional.

 În fiecare an dezvoltăm produse noi crescând complexitatea soluțiilor existente în portofoliul nostru de soluții pentru electrificare. În fiecare zi muncim pentru a deveni mai buni, pentru a oferi mobilitatea sustenabilă și inteligentă unui număr cât mai mare de oameni. Îi apreciem pe toți cei care au curajul de a-și urma calea, cei care luptă pentru lucrurile în care cred cu ardoare și muncesc pentru a-și îndeplini visele. Aceste lucruri sunt în armonie cu tot ceea ce este și reprezintă Cristiana Oprea. Așadar, ne aflăm în al doilea an în care suntem parteneri și ne simțim mândri că o însoțim mereu în competițiile dedicate mașinilor electrice – #driveyourcourage. Ea la volan, noi prin sistemele de propulsie electrică din mașina de raliuri aflate pe platforma Opel Corsa-e. #weareelectrified‘ spune Cristian Mihaly, CEO Vitesco Technologies România.

 

Compania Walero Motorsport va fi în continuare partenerul tehnic de încredere, furnizând cele mai performante echipamente ignifuge pentru raliuri, în timp ce ProFM și AutoBild sunt partenerii media care vor continua să urmărească povestea Cristianei on-air, online și în print. Participările internaționale sunt posibile cu licențe și susținerea Automobil Clubul Român.

Cu entuziasmul cu care ne-a obișnuit și cu încrederea dobândită firesc odată cu experiența unor raliuri dificile, terminate cu bine, Cristiana privește bucuroasă planurile din 2023: Sunt recunoscătoare că avem în față un sezon nou și o strategie clară. Avem susținerea optimă, așadar avem șansa să ne concentrăm exclusiv pe latura sportivă, pentru a deveni cât mai competitive și pentru a consolida astfel reprezentarea prin performanță la nivel internațional.’

Pe lângă partenerii tradiționali, în 2023 Cristiana își unește forțele cu Centrul Filia, o organizație feministă care face auzite vocile femeilor prin lucru direct în comunități, activități de advocacy, activism și sensibilizare, studii și analize. Împreună își propun să dea o voce și mai puternică unei teme pe care Cristiana a abordat-o încă de la începutul carierei în motorsport: cea a reprezentării femeilor, cu atât mai necesară în domenii dominate de bărbați.

 

Am găsit în Centrul FILIA un aliat puternic, alături de care voi continua să promovez reprezentarea femeilor în domeniile în care există disparitate de gen. Reprezentarea este un prim pas esențial în atingerea performanței și a potențialului maxim, în motorsport și în societate. Voi continua să îi încurajez pe cei care îmi urmăresc povestea să aibă curaj să își urmeze visul, în ciuda provocărilor și a stereotipurilor.’ a declarat Cristiana Oprea, care în 2022 a devenit prima româncă pilot care a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC.

O altă noutate pentru 2023 este colaborarea cu Stohl Racing, echipa oficială Opel Motorsport, care pune la dispoziție mașina de raliu și asistența tehnică în timpul competițiilor. Obiectivul rămâne același: progres constant în clasamentul competiției Opel Cup. În funcție de cum vor decurge discuțiile cu potențiali noi sponsori, Cristiana face eforturi semnificative să revină în Campionatul European de Raliuri la volanul unui model Rally4, cu care a efectuat deja primele teste.

Mai multe informații despre proiectele și competițiile în care Cristiana este implicată puteți afla pe blogul său cristianaoprea.ro, pe instagram @crissoprea sau pe pagina de facebook Cristiana Oprea.

Credit foto: Mihnea Tatu, Bastien Roux, Zeroundersteer, DPPI

Adaugă un comentariu