Cum îți dai seama că trebuie să-ți schimbi mecanicul? Șapte fraze care-l dau de gol și demonstrează că nu e profesionist

De multe ori e greu să-ți alegi mecanicul. Unii dintre ei sunt pricepuți, dar, pe piață există și foarte mulți profitori care nu au habar de meserie. Există însă câteva fraze care demonstrează când un mecanic nu este cea mai bună alegere pentru mașina ta:

1. “E o situație pe care n-am mai întâlnit-o”

Un mecanic ar trebui să știe să rezolve orice problemă. E clar că nu e priceput dacă a descoperit o problemă fără ieșire.

2. “Cine a lucrat aici înainte? Nu a făcut treabă bună”

Una dintre problemele mecanicilor e să dea vina pe cel ce a reparat înaintea sa. Dar dacă cel care a rezolvat cândva problema respectivă a fost chiar el?

3. “Îmi pare rău, dar nu vă pot da factură pe piesa montată”

Nu ți-ar dori să-ți înlocuiască o piesă stricată cu una la mâna a doua, nu-i așa?

4. “Din păcate, nu puteți să asistați când vă repar mașina”

Orice client are dreptul să fie de față când mașina sa necesită intervenția unui mecanic. Dacă îți spune lucrul acesta, e clar că are alte gânduri. De cele mai multe ori, necurate.

5. “În ultima vreme, rar mai sunt clienții care să-mi mai lase ceva șpagă”

Mecanicii care se plâng au clar o problemă de comportament. Ai de gând să le lași bacșiș doar pentru că se vaită la tine?

6. “Am păcălit o clientă. Am văzut-o neștiutoare și i-am schimbat și ce avea bun pe mașină”

Dacă a păcălit deja pe cineva, de ce n-ai fi chiar tu următorul păcălit pe lista sa?

7. “Pot să opresc eu piesa schimbată?”

E evident că dacă oprește piesa schimbată, probabil că aceasta mai poate fi folosită. Acest lucru ar trebui să-ți dea de gândit și să ceri piesa înlocuită la plecare.

    preoteasa ion says:

    va contrazic cu unele din cele spuse, deoarece vorbiti, cred, din necunostinta de cauza, o mare parte din distribuitori cer piesa la schimb pentru repere, deoarece acestea sunt restaurate de producatori.
    Unii mecanici pot spune ca nu cunosc situatia deoarece poate la o masina la care nu a lucrat niciodata si intalneste aceasta problema sau este o problema electronica, care uneori sunt greu de diagnosticat.
    mai sunt mecanici care lucreaza prost iar masina ajunge la un alt mecanic cu aceeasi problema. Astea sunt cazurile intalnite de mine in service.ul meu.

Adaugă un comentariu