Cum se făceau reclamele la Dacia, înainte de Revoluție! Uite un spot din 1968! | VIDEO

În perioada comunistă, Dacia era la mare căutare printre români. Atât din pricina faptului că mașinile străine nu puteau fi cumpărate, cât și pentru că “tovarășii” aveau grijă să aducă elogii Daciei. Cum arăta însă o reclamă?

Spotul ținea aproape un minut, timp în care Dacia era elogiată și erau prezentate atât imagini din fabrică, cât și de pe șosele. E drept, la acea vreme, în anul 1986, reclama rula cu moderație pe televiziunea publică.

“Leagănul primului autoturism românesc, uzina din Piteşti, cunoaşte exact după un an, febra lansării în serie a unui nou născut: limuzina Dacia 1300. Mezinul are 54 cai putere și este echipat cu un motor de patru cilindri, plasat în față, ce dezvoltă o viteză până la 145 km/h, cutia de viteze cu comandă la flanșeu, sistemul de frânare cu comandă hidraulică, consumul de benzină scăzut (8 litri la 100 km). Scaunele reglabile, numeroasele accesorii de ventilație, iluminare și confort, linia modernă și întreținerea extrem de economică sporesc considerabil atracția acestui autoturism care în aceste zile a și pornit înspre dumneavoastră”, se specifică în spotul cu pricina.

Vezi AICI reclama!