Cum va arata Programul Rabla anul acesta?

Ministerul Mediului, impreuna cu Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a pus in dezbatere publica proiectul care va reglementa programul Rabla anul acesta.

Principala schimbare prevazuta in proiect este renuntarea la tichetele fizice, distribuite societatilor colectoare si introducerea tichetelor virtuale, in sistemul informatic al AFM. Persoanele fizice se vor inscrie in program direct la dealerii auto si vor merge ulterior sa-si caseze masina la un colector validat. Cu dovada casarii masinii se vor prezenta la dealer, care va aplica reducerea corespunzatoare masinii dorite. Ca si pana acum, nu este obligatoriu ca cel care caseaza masina sa fie aceeasi persoana cu cea care cumpara un automobil prin programul Rabla.

Valoarea tichetului Rabla va fi in continuare de 6.500 de lei, fondurile prevazute pentru acest program in 2014 fiind de 140 de milioane de lei. 20.000 de tichete urmeaza sa fie alocate in prima faza pentru persoanele fizice. O alta noutate este faptul ca la program vor putea participa si masinile mai noi, de pana la 8 ani (pana in 2013 limita a fost de 10 ani), cu toate ca e greu de crezut ca aceasta schimbare va interesa pe cineva, o masina de 8 ani valorand ceva mai mult decat prima acordata prin programul Rabla.

Adaugă un comentariu