Curent de la benzinărie! Cam așa se traduce intenția declarată a grupului OMV Petrom de a cumpăra rețeaua de încărcare Renovatio.

Binecunoscutul grup producător și distribuitor de combustibili auto convenționali OMV Petrom, jucător major pe piața de profil din România, a anunțat că va cumpăra compania Renovatio Asset Management, deținătoare în prezent a celei mai cuprinzătoare rețele de stații de încărcare pentru automobile electrice din țara noastră.

Greu de precizat cum se prezintă demersul respectiv pentru mediul de afaceri românesc implicat în electromobilitate, dar strict pentru utilizatorii de vehicule cu propulsie electrică vestea este, evident, bună. Rețeaua Renovatio include astăzi peste 400 de puncte de încărcare pe întreg teritoriul României. Extinderea acesteia viza atingerea unui număr de 650 de puncte de încărcare la orizontul anului 2026, iar stabilirea parteneriatului cu OMV Petrom va da un impuls suplimentar determinant pentru perspectivele de creștere.

Comunicatul oficial arată că finalizarea tranzacției va avea loc în prima parte a anului 2024, iar proiectele comune care sunt avute în vedere vor mobiliza o investiție de 1,3 miliarde de euro din partea OMV Petrom și Renovatio până în 2027. Finanțarea bancară și investițiile în surse regenerabile în Romînia fac, de asemenea, parte din ansamblul proiectelor. Contribuția OMV Petrom la materializarea noilor proiecte se va ridica până la 350 de milioane de euro.

La finele anului 2023, grupul OMV Petrom dispunea deja de aproximativ 270 de puncte de încărcare instalate, inclusiv cele dezvoltate în virtutea unor terțe parteneriate.

Adaugă un comentariu

Articole similare