Cursuri de siguranta rutiera pentru copii, sustinute de Mercedes-Benz Romania si Organizatia Salvati Copiii

Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, a organizat in perioada 23 mai – 11 iunie a doua editie locala a programului international Mobile Kids. In cadrul acestei initiative, copiii din clasele I-IV din zece scoli din Bucuresti au participat la sesiuni active de informare pe tema sigurantei rutiere.

In cadrul lectiilor sustinute in scoli, voluntarii Salvati Copiii i-au invatat pe cei mici regulile de circulatie si importanta abordarii unui comportament corect ca pietoni si ca pasageri in mijloacele de transport personal sau in comun. MOKI, mascota programului, a fost alaturi de copii si i-a incurajat sa participe activ pe parcursul lectiilor interactive.

In ultima saptamana a campaniei, Andreea Esca a sustinut alaturi de Andi Moisescu, Presedintele Organizatiei Salvati Copiii, o lectie de siguranta rutierala Colegiul National Mihai Eminescu’ din  Bucuresti, pentru elevii claselor pregatitoare, I, a II-a, a III-a si a IV-a, povestindu-le celor mici despre propriile experiente din copilarie, dar si despre cele traite in ipostaza de parinti, incurajandu-i sa fie responsabili ca pietoni si viitori soferi.

Lectiile vizeaza aspecte importante precum: familiarizarea cu regulile  circulatie, traversarea corecta a strazii, importanta purtarii centurii de sigurantasi a instalarii unui scaun special pentru copii, potrivit grupei de varsta, precum si importanta purtarii unui echipament de protectie pentru a evita accidentarea in timpul utilizarii bicicletei, rolelor sau a altor dispozitive. La finalul fiecarei sesiuni, copiii sunt invitati sa completeze un test pentru a le fi verificate cunostintele proaspat dobandite, iar la final sunt premiati pentru activitatea lor.

Adaugă un comentariu