Dacia Duster Arkana Coupe – ce șanse sunt să intre în producție?

Dacia Duster dispune de toate resursele tehnologice pentru a se transforma într-un SUV coupe, însă nu-și are încă locul în segmentul de piață smart.

Citește și:

Dacia Arkana – un nou suv coupe produs la Mioveni?

Renault Arkana, primul SUV-coupé al francezilor, a fost prezentat la Moscova

Exclusiv! Cum ar putea arăta noua Dacia Sandero

Rabla 2020: toate ofertele Dacia

Cât din Dacia Spring vom vedea în Sandero 2021? Iată cum ni l-am imaginat!

Segmentul C — în special ramura de SUV-uri — este cel mai dinamic al pieței actuale, iar Dacia Duster este un jucător important aici, cu un pachet îndestulător pentru cei care sunt în căutare de oferte accesibile ca preț.

Așadar, întrebarea „Oare cum ar fi să avem și un Duster Coupe în gamă?' ar putea fi legitimă, mai ales în contextul în care Renault deja a construit pe platforma compactă un SUV (Arkana) care renunță la practicitate în favoarea aspectului lifestyle. Fanii Dacia au fost entuziasmați la vederea prototipului Arkana pe străzile din România, însă aceasta este singura ocazie de a vedea SUV-ul Coupe in Europa — acesta va fi vândut pe alte piețe.

Un Duster Coupe ar avea, așadar, sens? În inimile noastre, da. Din punct de vedere al vânzărilor, o versiune coupe bazată pe practicul Duster — care va fi automat mai scumpă — nu s-ar bucura, probabil, de același succes. Cel puțin nu în contextul actual al pieței.

Asta nu ne împiedică să ni-l imaginăm pe Duster Coupe, într-o scurtă serie de randări, în care fața și spatele lui Arkana sunt înlocuite cu elemente estetice specifice lui Duster.

Adaugă un comentariu