Dacia Duster este gata de drum

Dacia a prezentat primele fotografii oficiale ale primului SUV al marcii, Duster. Al saselea model al producatorului de la Pitesti va fi gata de comercializare in primavara lui 2010.

Viitorul Dacia Duster are dimensiuni compacte si masoara 4,31 metri in lungime si 1,82 metri pentru latime. Garda la sol este mai mare de 20 cm, iar unghiurile de atac si degajare au valori de 30 si minim 35 de grade.

Capacitatea portbagajului este de 475 litri, dar poate fi extinsa la 1.600 litri, prin rabatarea banchetei spate.

Dacia Duster va fi disponibil in doua versiuni de tractiune: 4×2 si 4×4. In prima varianta cantareste 1.180 kg, iar cu tractiune integrala cantareste 1.280 kg. Apropo de sistemul de tractiune integrala, acesta provine de la Nissan, are la baza un convertizor de cuplu electromagnetic si are trei functii: Auto, Lock si 4×2.

In modul Auto, sistemul de tractiune decide singur cand sa livreze puterea si catre puntea spate, in functie de conditiile din carosabil. In modul Lock, tractiunea este dozata permanent, in mod egal, pentru ambele punti. Acest mod poate fi utilizat pentru zapada, noroi, nisip etc si poate fi utilizat doar la viteze mici. Ultima setare a tractiunii, 4×2, utilizeaza puntea fata si este indicat pentru consumul redus de carburant.

Gama de motorizari include trei propulsoare, dintre care unul alimentat cu benzina – 1.6 16V 105 CP, disponibil atat pentru Duster 4×2, cat si pentru Duster 4×4. La capitolul diesel, putem vorbi despre dCi 85 CP si dCi 105 CP, ultimul in premiera in oferta Dacia. Duster dCi 4×2 emite mai putin de 140 g CO2/km (Dacia eco2), iar Duster dCi 4×4 emite mai putin de 150 g CO2/km.

Dotarile de serie includ ABS 8.1 + EBV si airbaguri frontale. In functie de versiune, Dacia Duster va dispune de airbaguri laterale combinate pentru cap si torace si centuri pretensionate pentru locurile din fata.

Dacia anunta ca Duster a beneficiat de o atentie speciala pentru protectia anticoroziva, aspect care include tratarea speciala a podelei masinii, a pasajelor rotilor, dar si a anumitor componente de sub caroserie.

Dacia Duster dispune de o garantie de 3 ani sau 100.000 kilometri. Comercializare sa va demara in primavara lui 2010 in Europa, Turcia, Algeria si Maroc. Din iunie 2010, modelul va fi disponibil si pentru Ucraina, Israel, Siria, Egipt, Liban si cateva tari din Africa.

Adaugă un comentariu