Vești bune: Dacia Duster va primi din nou cutie automată!

Odată cu următorul facelift, SUV-ul mioritic Dacia Duster va primi și o cutie automată EDC, cel mai probabil alături de motorizare mild-hybrid.

Citește și:

Noi informații despre SUV-ul Dacia cu 7 locuri! Va fi produs în România

Cât costă opționalele de pe noua Dacia Sandero Stepway

Noile modele Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway – prețuri în România

eBussy, cea mai simpatică utilitară electrică, are prețuri de Dacia Spring

Dacia Duster a fost oferit, la debutul generației actuale, și cu transmisie EDC, împreună cu motorizarea diesel dCi de 1,5 litri, însă noile regulamente de emisii au făcut-o dispărută: unitatea Blue dCi care venise să înlocuiască vechiul dCi nu mai putea fi configurată cu transmisie automată. Dacia a promis că va readuce EDC-ul pe lista de dotări pentru Duster, însă fără a menționa când anume se va întâmpla asta.

Însă informațiile divulgate de Worldscoop, obținute dintr-un document intern Renault, vine cu noutăți privind transmisia EDC, care va veni odată cu faceliftul programat pentru model pentru anul 2021. „Profităm de faceliftul pentru Duster pentru a readuce transmisia EDC, o dotare-cheie pentru clienții din segmentul C-SUV’.

Aceasta va putea fi echipată alături de motorizarea mild hybrid E-Tech, care are la bază motorul TCe de 1,3 litri, cu 130 de cai-putere.

Pe lista de noutăți pentru Duster facelift sunt trecute artificii de design la nivelul farurilor, a barelor de protecție față și spate, un nou design pentru jante și ecran de infotainment mai mare — probabil cel de 9,3 inch.

Adaugă un comentariu