Sfânta Dacia: Suveranul Pontif primește un cadou original de la Renault

Grupul Renault l-a surprins pe Papa Francisc cu un automobil unicat, fabricat în România.

Citește și:

Cum a fost salvat un șofer vitezoman de o pasăre

Un Lamborghini Huracán deţinut de Papa Francisc s-a vândut cu un preţ incredibil

Cifrele de vânzări sunt cel mai relevant indicator al succesului Dacia în lume, în special prin prisma modelului Duster, care a fost un adevărat catalizator în evoluția mărcii. Spre exemplu, în luna August a acestui an, Dusterul a fost al doilea cel mai vândut model în Europa, după VW Golf.

Toată lumea a auzit de Duster, inclusiv Suveranul Pontif, care a și fost transportat, pe durata vizitei sale în România, cu un exemplar special modificat pentru această misiune. De aici până la Duster Papamobil nu a fost, se pare, decât un singur pas.

Modelul unicat, dezvoltat în România de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia.

Dacia Duster Papamobil

Papamobilul românesc are 4,34 de metri lungime, 1,80 de metri lățime și dispune de o suprafață vitrată amovibilă și pavilion cu deschidere amplă. Pentru un acces mai ușor în mașină, garda la sol a Dusterului special a fost coborâtă cu 30 de milimetri. Nu s-au oferit informații despre motorizare, însă ne putem imagina că Papamobilul ascunde sub capotă unitatea TCe 150, cea mai puternică montată vreodată pe un model Dacia de serie. Așa cum probabil v-ați aștepta, Dusterul oferit Papei are tracțiune integrală.

„Prin această donație făcută Sanctității Sale, Groupe Renault își reînnoiește angajamentul puternic și continuu de a plasa Omul în centrul prioritățior sale’, a declarat Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.

Automobilul unic i-a fost livrat Papei Francisc la Vatican de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.

 

 

 

 

,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

36+++++++++++*///

    Conectarenet says:

    Adică un rahat, nimic special. Probabil il va dona si pe acesta. Unde este știrea? Voi sunteti jurnaliști?

Adaugă un comentariu