Când ar putea apărea primele modele electrice Dacia

“Dacia este gata să vândă mașini electrificate de îndată ce clienții și legislația le solicită”, a declarat pentru autocar.co.uk  directorul de Operaţiuni Renault pentru Regiunea Euromed-Africa, Jean-Christophe Kugler.

“Dacia ar putea să se adapteze mai bine decât unii rivali datorită locului său în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, care lansează deja mașini electrice de generația a doua și care are mai multe vehicule hibride și plug-in hibride, fie în vânzare, fie în curs de dezvoltare” a continuat Jean-Christophe Kugler.

Deşi oficialul Renault nu avansează o dată certă pentru aparaţia unei game electrificate la Dacia,  acesta lasă loc prin declaraţiile date revistei britanice unor interpretări care conduc spre un orizont de timp foarte apropiat.

“Avantajul de a fi într-un mare grup industrial este că ne putem mişca rapid, deoarece tehnologia necesară (n.r. propulsia electrică) deja există”. Chiar și în această situație în schimbare, deşi suntem capabili să planificăm cu câțiva ani înainte – pentru unele situații ne putem actualiza planurile chiar și cu perioade cuprinse între șase şi 12 luni” mai spune Jean-Christophe Kugler.

“Ca grup, vedem această schimbare ca o mare oportunitate și nu cred că Dacia trebuie să se gândească altfel la asta” a încheiat oficialul Renault.

În luna martie a acestui an Yves Caracatzanis, directorul general al grupului Renault România, declarat că grupul pe care-l conduce rămâne deschis la ideea unui model Dacia electric după ce tehnologiile vor mai avansa.

‘Va depinde de clienţi, de cât de dispuşi vor fi să cumpere o maşină electrică, iar Dacia s-a poziţionat ca un brand accesibil. Nu avem încă un proiect în acest sens, dar vom vedea în viitor. Tehnologia avansează rapid’, a declarat Caracatzanis.

Iar ideea unei Dacii electrice nu este chiar atât de nouă. O companie din Bucureşti oferea din 2016 o conversie electrică pentru Dacia Logan. Modelul este oferit cu trei seturi de baterii: 11 kWh (125 de kilometri), 22 kWh (250 de kilometri) și 45 kWh. Autonomia ultimei versiuni ajunge la 500 de kilometri. Da, 500 de kilometri. Prețul de achiziție pentru acestă variantă este de 26.000 fără TVA.

Adaugă un comentariu