Dacia pregătește o mașină supersport care va rivaliza cu Ferrari, McLaren și Porsche

După ce și-a construit o imagine de producător low-cost, Dacia pregătește o schimbare de strategie pe care nimeni nu și-ar fi închipuit-o acum 16 ani, când marca românească a fost cumpărată de Renault. Astfel, se pare că în centrul de testare de la Titu se lucrează în secret la o mașină supersport 100% românească, care va concura cu cele mai rapide modele semnate de producătorii consacrați.

Proiectul secret „Psalthon’ se pare că este în lucru încă din 2009, iar primul prototip funcțional a acumulat deja câteva mii de kilometri de teste, propulsia și trenul de rulare apropiindu-se de forma finală. Conform unor surse din interiorul companiei, supercarul Dacia va avea un propulsor V6 biturbo, care va dezvolta peste 800 CP! Mai mult de-atât, se pare că Psalthon dispune și de un motor electric integrat în puntea față, care adaugă încă 200 CP la valoarea enunțată anterior, pentru un total de 1000 CP. Motorul termic va fi cuplat la o cutie de viteze secvențială cu șapte trepte, iar puntea spate va dispune și de un sistem de torque vectoring.

2014-chevrolet-silverado-v6-engine

Cu o masă proprie de puțin peste o tonă, modelul supersport de la Mioveni va fi capabil să atingă 100 km/h în mai puțin de 2,0 secunde, iar viteza maximă teoretică depășește 400 km/h.

Dacia Psalthon va fi prezentată publicului în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, urmând să intre în producție, într-o serie limitată, la începutul anului viitor. Despre prețuri încă nu se știe nimic, însă probabil că Dacia nu va mai ține cont de strategiile de reducere ale costurilor.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Și să nu uităm, astăzi este 1 aprilie!