O firmă chineză a cumpărat 5% din acțiunile Daimler. Cum comentează analiștii

Compania chineză BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Co.) a achiziționat 5% din acțiunile Daimler AG, astfel consolidând relațiile deja existente între cele două firme. BAIC este unul dintre partenerii nemților pe piața chineză.

Transferul de acțiuni vine la aproximativ un an după ce Zhejiang Geely Holding  a devenit cel mai mare investitor privat care deține participații la Daimler AG. În 2018, miliardarul chinez Li Shufu, președintele grupului auto Geely, a cumpărat 9,69% din acțiunile companiei germane, contra unei sume de 7,5 miliarde de Euro.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

În cazul celor de la BAIC, procentajul este de 5%, investiție pe care nemții o descriu ca fiind „binevenită’. Astfel, dezvoltarea și fabricarea autoturismelor electrice și autonome vor deveni relativ rentabile în China, cea mai importantă piață auto din lume.

Achiziționarea de acțiuni Daimler de către BAIC va consolida cooperarea dintre BAIC și Daimler‘, comentează Patrick Yuan, analist al companiei de servicii financiare Jefferies. „Din acest punct de vedere, posibilitatea ca Daimler să-și mărească participația în joint venture-ul din Beijing va scădea considerabil, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru acționarii societăților listate ale BAIC‘.

Cei de la Daimler au oferit asigurări că nu va exista nicio alianță industrială între Mercedes și vreun alt partener chinez fără aprobarea conducerii grupului BAIC.

 

Sursa foto: media.daimler.com

Adaugă un comentariu