Daimler investeşte într-o fabrică de baterii la Beijing

Daimler a demarat lucrările în China pentru construcţia unei fabrici de baterii, investiţia companiei germane fiind parte din strategia de dezvoltare pe segmentul maşinilor cu propulsie electrică.

Pentru realizarea fabricii din China unde vor fi produse bateriile sub brandul Mercedes-Benz a fost realizat un joint venture între Daimler şi Beijing Benz Automotive (BBAC). Investiţia se ridică la 655 millione euro şi producţia va demara în anul 2020.

“Investim pe cea mai mare piață mondială de vehicule electrice pentru baterii”, spune Hubertus Troska, membru al Consiliului de administrație al Daimler AG, responsabil pentru CHina.

“Până în 2025, piața chineză va avea o cotă substanțială în vânzările de vehicule electrice Mercedes-Benz. Prin urmare, producția locală va fi esențială pentru succesul portofoliului nostru EV și va fi crucială pentru satisfacerea în mod flexibil a cererii locale de vehicule electrice.” a mai adăugat Hubertus Troska.

Fabrica de baterii va face parte din rețeaua mondială de producție a bateriilor Mercedes-Benz, în care Daimler investește o sumă totală de aproximativ un miliard de euro. Rețeaua include deja fabrica din Kamenz deschisă în 2010 şi unde Daimler construiește a doua fabrică de baterii, cu o investiție de aproximativ 500 de milioane de euro.

Adaugă un comentariu