De ce o Toyota Corolla costă în Singapore cât un BMW Seria 5

Autorităţile din Singapore implementează soluţii drastice pentru a limita numărul autoturismelor în spațiul limitat de care dispune acest stat insular.

Garaj de vânzare în Dorobanți la preț de garsonieră. Iată pe ce dai 32.000 de euro

Deja Singapore anunţase că nu va mai permite înmatricularea de noi autoturisme din luna februarie 2018, din cauza lipsei de terenuri şi a investiţiilor de miliarde de dolari ce urmează a fi făcute în sistemul public de transport.

Va fi permis să depășim pe linie continuă! Vezi în ce condiții!

Între timp autorităţile au decis să implementeze o altă măsură drastică: dreptul de circula pentru un autoturism în Singapore va fi taxat cu 31.000 euro!  Este vorba de achiziţionarea unei licențe denumită Certificate of Entitlement (COE) şi care are un preţ variabil în funcţie de cerere.

Un calcul simplu ne arată că o Toyota Corolla cumpărată în Singapore plus taxa COE ajunge să coste peste 72.000 de euro, preţ cu care în Europa poate fi achiziţionată o maşină din gama premium.

Partea şi mai neplăcută constă în faptul că licența este valabilă doi ani, după care trebuie să fie reînnoită.

Cine este șoferul care a ieșit cu bâta în mână, fiind cu mașina pe contrasens – VIDEO

În pofida costului foarte mare pentru o mașină, mulți locuitori din această țară, în care trăiesc numeroși milionari și expatriați foarte bogați, au cel puțin un automobil. Aproximativ 600.000 de vehicule private se află în circulație în arhipelag conform afp.com — un număr ridicat pentru o rețea rutieră limitată.

Oferta unica! Casa din Popești Leordeni pentru care primești GRATUIT un BMW de 40.000 DE EURO!

Pentru a atenua aceste măsuri costisitoare, Singapore dispune de o rețea modernă de transport public, conținând linii de metrou, tren și autobuz. Recent, Guvernul a anunțat un plan de 28 de miliarde de dolari Singapore (18 miliarde de euro) pentru a moderniza această rețea și spațiile publice, cu scopul de a-i stimula pe rezidenți să folosească transportul public, biciclete și să meargă pe jos.

Nici în Hong Kong lucrurile nu stau mai bine: un locuitor a plătit exact 664.200 de dolari pentru un loc de parcare. Şi ca să fim siguri că informaţia a fost percepută corect facem şi conversia în euro: Kwan Wai Ming a plătit 595374.68 euro pentru a beneficia de un loc de parcare!

 

Adaugă un comentariu