Va fi permis să depășim pe linie continuă! Vezi în ce condiții!

Cine s-ar fi gândit la așa ceva? Potrivit unei propuneri legislative, conducătorii auto care depășesc pe linia continuă ar putea scăpa de sancțiuni. Cum e posibil? Depășirea va fi permisă în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum șapte metri.

Conform proiectului, depășirea poate avea loc, dacă șoferul încearcă să treacă de un obstacol care este oprit, staționează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe același sens de mers.

Un șofer, către un polițist din Caransebeș: Dacă nu ai chipiu, nu-ți prezint documentele. Pune-ți basca în cap’ | VIDEO

Cumperi casă și primești o mașină cadou. Oferta inedită a unei agenții imobiliare din România

“Conducătorul este sancționat nediferențiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acțiunea. Mai mult, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier, cauzând creșterea gradului de disconfort a conducătorului, dar și o viteză medie comercială care are un impact negativ asupra activității operatorilor economici și marilor transportatori”, se arată în proiect, potrivit libertatea.ro.

Benzina premium a ajuns la 6 lei pe litru

Speranţe pentru Schumacher: familia anticipează o recuperare medicală miraculoasă

Adaugă un comentariu