Decizie istorică: Singapore nu va mai permite înmatriculările auto din 2018

Singapore nu va mai permite înmatricularea de noi autoturisme din luna februarie 2018, din cauza lipsei de terenuri şi a investiţiilor de miliarde de dolari ce urmează a fi făcute în sistemul public de transport.

Gabriela Firea vrea taxă pentru maşinile care trec prin centrul Capitalei

Autoritatea pentru transport rutier din Singapore (LTA) a informat, luni, că a decis să reducă ritmul de creştere a autoturismelor şi motocicletelor permise în Singapore la 0%, începând cu luna februarie 2018, de la 0,25% pe an în prezent. Ritmul de creştere va fi revizuit în 2020.

VIDEO Nu am chef să semnez, bă, procesul verbal!’. Smecher cu tupeu VS Poliția Română

Singapore controlează cu stricteţe numărul de vehicule prin impunerea unui ritm anual de creştere cumulat cu un sistem de licitaţii pentru dreptul de a deţine şi a utiliza un vehicul pentru un număr limitat de ani. Singapore este una din cele mai populate state din lume şi are un sistem public de transport bine dezvoltat.

O VESTE EXTRAORDINARĂ! De la 1 noiembrie, ACTELE ASTEA VIN ACASĂ!

Potrivit LTA, în prezent 12% din suprafaţa terestră a statului Singapore este acoperită cu drumuri. ‘Având în vedere constrângerile şi necesităţile de terenuri, există un loc limitat pentru o nouă extindere a reţelei de drumuri’ a informat LTA.

Adio permis în format fizic! Ce le vom arăta polițiștilor!

Cu o populaţie care a crescut cu aproape 40% după 2000 până la 5,6 milioane de locuitori în prezent, Singapore are în prezent peste 600.000 de autoturisme private sau închiriate. Acest număr include atât autoturismele utilizate de şoferii care lucrează pentru servicii de ride-hailing precum Grab sau Uber, care au devenit din ce în ce mai populare.

Poştaşul sună întotdeauna de două ori: ar fi bine să deschizi pentru că are permisul tău

Sursa: bloomberg.com

taguri
Adaugă un comentariu