De la trandafiri „rose noire”, la ametiste: a debutat Rolls-Royce Droptail Amethyst, al doilea roadster exclusivist modern al mărcii.

Cel de-al doilea exemplar din cele patru roadstere Rolls-Royce Droptail – doar atâtea vor fi asamblate – a venit mai curând decât ne așteptam și cu o răscolitoare schimare de abordare cromatică. În timp ce primul purta culori în contrast ton pe ton sub inspirația „La Rose Noire', acum suntem puși în fața unor rafinate nuanțe de mov-gri, inspirate de aspectul ametistului.

Clientul care a comandat mașina este patron al unei corporații multinaționale care a evoluat pornind de la afacerea familiei sale cu pietre prețioase. Dintre toate, el apreciază cel mai mult ametistul, simbol peren al purității, clarității și rezilienței. Automobilul a fost prezentat oficial cu prilejul livrării către client în cadrul unui eveniment privat desfășurat la Gstaad, în Elveția.

Asemenea unei bijuterii cu piatră prețioasă șlefuită multifațetat, Rolls-Royce Droptail Amethyst aduce în fața privirii mai multe nuanțe subtile de mov-gri. Caroseria este în două nuanțe, dar nici suprafețele cu finisare de metal-natur ale jantelor și măștii frontale poartă o fină virare cromatică amintind de culoarea ametistului. O asemenea alăturare de nuanțe – fin și, totuși, vizibil diferite – nu are precedent în istoria mărcii britanice. Detaliu exclusiv: în bord a fost rezervat un spațiu pentru ceasul de buzunar cu tourbillon numt Les Cabinotiers Armillary Tourbillon – o piesă haute-horlogerie comandată ca urmare a unei sugestii pe care fiul clientului a făcut-o la un moment dat.

Cât despre lemnul care decorează interiorul, acesta a fost propus de către client, care a venit la Rolls-Royce Coachbuild cu o mostră proprie. Acest exemplar are cea mai mare suprafață de ornamente din lemn întîlnită până acum la o caroserie și un interior Rolls-Royce. De asemenea, pentru asigurarea aspectului și integrității suprafețelor menționate, a fost pus la punct un nou process de prelucrare și lăcuire a lemnului.

Adaugă un comentariu

Articole similare