De ziua japonezului, cum s-ar zice: Toyota GR Supra 45th Anniversary Edition face trimitere la istoria etichetei Supra.

Denumirea Supra a apărut în oferta automobilelor sportive Toyota în 1979. De atunci și până în zilele noastre, semnificația sa a ajuns să fie identificată ca o dozare rafinată de putere, manevrabilitate, tehnologie și stil. Iată că în 2024 Toyota aduce un omagiu acestei istorii prin lansarea seriei limitate Toyota GR Supra 45th Anniversary Edition.

Cele 900 de exemplare ale seriei Toyota GR Supra 45th Anniversary Edition pot fi vopsite fie în nuanța cu totul specială Mikan Blast („mikan' înseamnă „portocaliu' în japoneză), fie într-un alb botezat Absolute Zero (adică rece ca gheață). Construit pe baza variantei 3.0 Premium Grade, Toyota GR Supra 45th Anniversary Edition își vede designul completat cu un eleron mare, reglabil manual. Ridicându-se la aproximativ trei inci deasupra capacului din spate, eleronul are un șurub de reglare care permite schimbarea unghiului de atac și, implicit, a forței de apăsare vertical asupra roților din spate.

Toyota GR Supra 45th Anniversary Edition are, de asemenea, jante din aluminiu de 19 inchi finisate în negru mat și etriere de frână montate opus, vopsite în negru, care poartă logo-ul GR. Un element grafic negru cu un logo Supra decupat ornează flancul mașinii, accentuând expresivitatea dinamică a profilului. Toyota GR Supra 45th Anniversary Edition aduce o notă de nostalgie și fler gamei Supra din 2024, cu un aspect care amintește de generația Mk IV. Motorul va fi ornat de o siglă 45th Anniversary Edition care poartă semnătura TOYOTA GAZOO Racing.

Toyota GR Supra 45th Anniversary Edition va fi disponibilă atât în opțiunea de transmisie manuală, cât și în versiune automata, ambele cuplate cu același motor B58 cu șase cilindri în linie, un „turbo' de 3,0 litri de origine BMW, capabil să furnizeze 382 CP. Primele exemplare Toyota GR Supra 45th Anniversary Edition vor începe să ajungă la showroom-urile Toyota în toamna acestui an.

Adaugă un comentariu

Articole similare