Debut comercial pentru sedanurile BMW Seria 5 și BMW i5 în variantele dezvoltate pentru piața din China și rezervate numai acesteia.

Oare or fi vreunii dintre chinezi iritați că au compatrioți care cumpără automobile ale unor mărci occidentale? Poate inclusiv pentru a dezumfla acest motiv de controverse, marca bavareză produce noile variante BMW Seria 5 și BMW i5 dezvoltate exclusiv pentru piața din China în cadrul unei societăți mixte cu Brilliance Automotive Ltd având sediul la Shenyang.

Astfel, limuzinele ajung să circule pe șoselele din China destul de curând după prezentarea lor în oremieră mondială din noiembrie 2023, cu prilejul Salonului Auto Guangzhou. Lesne de observat, în oferta pentru chinezi sunt propuse versiuni cu ampatamentul mărit ale automobilelor BMW Seria 5 și BMW i5.

Să înțelegem că există o anume cumpătare formală a cumpărătorului chinez, care îl îndeamnă să nu ia un BMW Seria 7, ci unul din Seria 5 cât se poate de mare. Probabil că și ideea integrării locale a producției contează aici, în timp ce luxul și confortul propuse într-o plajă de prețuri mai accesibilă decât a variantelor BMW Seria 7 corespunzătoare ca nivel de dotare și prestații sunt mai importante decât exclusivismul de top. Noile BMW Seria 5 Sedan și noul BMW i5 pentru China vor fi produse la uzina Dadong.

Aproximativ două milioane de exemplare BMW Seria 5 Sedan au fost vândute în China de la începutul producției locale în 2003. Noile BMW Seria 5 Sedan și BMW i5 pentru China se bazează pe a opta generație a seriei. Cu designul și tehnologia lor, limuzinele BMW de clasă mare sunt în poziție ideală pentru a continua povestea de succes care a văzut recent BMW Seria 5 Sedan devenind cel mai bine vândut model premium din segmentul său pe piața auto chineză.

Odată cu începerea producției noilor limuzine BMW, uzina Dadong a societății mixte BMW Brilliance Automotive Ltd. utilizează procese de producție inovatoare. De exemplu, inteligența artificială (AI) este folosită în atelierul de caroserie și în atelierul de vopsire pentru a optimiza controlul calității.

În acest fel, uzina din Shenyang își continuă sistematic transformarea în BMW iFACTORY pe baza principiilor „lean', „clean' și „digital'. Utilizarea energiei electrice 100% regenerabile în producția noului BMW Seria 5 Sedan și a noului BMW i5 asigură o producție eficientă și care economisește resursele. Alți factori care contribuie la reducerea amprentei de CO2 a noii generații de modele includ utilizarea sporită a materiilor prime secundare și un interior complet vegan.

Adaugă un comentariu

Articole similare