Debut la Las Vegas, dar ilustrând o abordare de gen european: Honda 0 Series Saloon Concept pare să fi fost desenată pe lângă Torino.

Honda 0 Series Saloon Concept tocmai și-a făcut debutul scenic la Las Vegas, în cadrul evenimentului CES 2024. Suntem convinși că asistența a fost foarte plăcut impresionată și, chiar dacă noi, europenii, privim mai de la distanță, găsim motive speciale pentru a aprecia noul concept-car al japonezilor.

Alora? Unde sunt proporțiile de SUV-trendy? De ce proporțiile unei mașini numite „saloon' amintesc mai degrabă de prototipurile sport cu caracter de avangardă pe care Pininfarina, Bertona sau Giugiaro le desenau cu decenii în urmă pentru Ferrari, Lamborghini sau Maserati? Nici nu mai contează, considerăm că Honda 0 Series Saloon Concept se prezintă molto bene, ca un fel de succesor spiritual pentru ceea ce se desena în vremurile bune pe la studiourile menționate!

Bineînțeles, Honda 0 Series Saloon Concept merge pe ipoteza unui sistem de propulsie electric. Așa cum o vedeți, silueta sa fină și fluidă integrează filosofia conceptuală Honda M/M (Man Maximum/Machine Minimum), conform căreia partea tehnică trebuie să lase cât mai mult spațiu în caroserie pentru oameni și bunăstarea lor. Nu au fost făcute precizări privitoare la dimensiunile vehiculului, dar este lesne de observat alegerea unor proporții marcant sportive.

Noi materiale cu caracter sustenabil au fost alese atât pentru exterior, cât și pentru finisarea interioară. La bord, panoul instrumentelor are o interfață om-mașină HMI care insistă pe simplitatea operării și un caracter intuitiv al acesteia. Cu o vizibilitate excelentă și o poziție de conducere sportivă, Honda 0 Series Saloon Concept promite să ofere o experiență excepțională la volan (un fel de a zice „volan', în fine!), care conectează profund șoferul cu vehiculul.

Pe lângă impresionantul design exterior și interior, Honda 0 Series Saloon Concept lansează, de asemenea, noi sisteme de asistare și control pentru direcție și controlului dinamicii. Folosind deceniile de expertiză a companiei în robotică, Honda 0 Series Saloon Concept dispune de control al atitudinii pe traiectorie care îl va ajuta pe conducător în orice gen de deplasare rutieră pentru a obține o satisfacție deplină în era automobilelor EV.

Adaugă un comentariu

Articole similare