Design proaspat pentru modelul de lifestyle al lui Citroen

Citroen a actualizat compacta sa de lifestyle, DS3, atat in versiune acoperita cat si in versiunea cabriolet. Printre noutati, amintim noile faruri high-tech “signature”, o gama de echipamente imbunatatita si noile motorizari Euro 6.

Mandria Citroen sunt noile faruri, care includ trei module LED si unul cu Xenon pentru o iluminare optima si un consum redus de energie. Aceswtea sunt completate de luminile de zi cu LED si de semnalizatoarele “secventiale”, o premiera, desi Citroen nu da mai multe detalii decat aceasta mentiune.

Trei noi motorizari Euro 6 se adauga gamei, fiind vorba de doua unitati diesel de 1,6 litri, BlueHDi 100 si BlueHDi 120, rpimul fiind prezentat ca cel mai eficient din clasa, cu un consum mediu de numai 3,0 l/100 km. O noua unitate pe benzina e-VTi 82 este disponibila exclusiv cu transmisia robotizata ETG. La acestea se adauga motorizarile din vechea garda THP 207 si THP 155.

Noul DS3 aduce o premiera in gama Citroen, fiind vorba de introducerea sistemului Active City Brake, care permite franarea autonoma in traficul urban, la viteze sub 30 km/h. De asemenea, o alta noutate este camera de mers inapoi, disponibila impreuna cu sistemul de navigatie eMyWay.

Adaugă un comentariu