Detalii despre sistemul de propulsie al viitorului Chevrolet Volt

In urma cu cateva zile, Chevrolet a publicat un teaser cu ajutorul caruia anunta viitorul sistem de propulsie al noului Volt. Astazi, oficialii americani vin cu un clip video si cu o serie de detalii despre angrenajul care va propulsa viitorul Volt.

Conform oficialilor de peste Ocean, noua generatie a lui Chevrolet Volt va debuta in cadrul Salonului Auto de la Detroit din 2015 si va dispune de un sistem de propulsie alcatuit dintr-un set de baterii, o unitate electrica si un motor care va avea ca rol marirea autonomiei.

Noua baterie de care va dispune noul Volt a fost dezvoltata in colaborare cu LG Chem si promite o capacitate de stocare mai mare cu 20 de procente si o masa totala mai mica cu 13 kilograme. Astfel, autonomia in modul 100% electric cu siguranta va creste considerabil comparativ cu cei 60 de kilometri disponibili pe actuala generatie.

Unitatea activa din sistemul de propulsie al viitorului Volt va fi cu 45 de kilograme mai usoara si se lauda cu o eficienta imbunatatita cu 5 – 12 procente. Alaturi de aceasta va functiona un motor conventional de 1,5 litri care va avea ca rol cresterea autonomiei.

Via | WCF

Adaugă un comentariu