Dieselgate – Volkswagen anunță măsurile tehnice pentru revizuirea mașinilor echipate cu motoare EA 189

Volkswagen se ține de promisiune și a oferit un comunicat de presă în care detaliază soluțiile tehnice menite să rezolve problema unităților afectate de Dieselgate.

Măsurile tehnice dezvoltate pentru motoarele diesel EA 189 afectate au fost prezentate Autorităţii Naţionale Germane pentru Transport Motorizat. După o examinare detaliată, aceste măsuri au fost confirmate de către Autoritatea Naţională Germană pentru Transport Motorizat. Aceasta înseamnă că acum sunt clarificate măsurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor afectate.

– Un “transformator de flux” va fi montat direct înaintea senzorului de debit de aer al motorului EA 189 de 1,6 litri. Acesta constă într-o plasă care temperează curenţii  turbionari ai fluxului de aer din faţa senzorului de debit de aer, optimizând astfel decisiv acurateţea măsurătorilor senzorului de debit de aer. Senzorul de debit de aer determină debitul instantaneu de aer, care este un parametru foarte important pentru managementul motorului, în vederea obţinerii unui proces optim de ardere. Adiţional, la acest motor va fi efectuată o actualizare de soft. Este de aşteptat ca timpul necesar pentru implementarea măsurilor tehnice să fie de mai puţin de o oră.

– La motoarele de 2,0 litri va fi actualizat softul. Timpul alocat exclusiv manoperei va fi de circa o jumătate de oră.

DB2015AU01433_small

Graţie progreselor din domeniul dezvoltării de motoare şi a optimizării simulării curenţilor de aer din sistemele complexe de admisie de aer, în combinaţie cu optimizările de soft concentrate asupra acestor aspecte, a fost posibilă conceperea unei soluţii relativ simple, care totodată să vină cât mai mult în întâmpinarea clienţilor.

La dezvoltarea măsurilor tehnice, obiectivul constă în continuare în atingerea limitelor emisiilor aplicabile, în fiecare caz în parte, fără vreun efect negativ asupra puterii motorului, consumului de combustibil şi performanţelor. Având însă în vedere că mai întâi trebuie făcute măsurători pentru toate variantele de modele, atingerea acestor obiective nu poate fi confirmată definitiv.

În baza acestor măsuri tehnice acceptate de către Autoritatea Naţională Germană pentru Transport Motorizat, în prezent sunt în curs de dezvoltare conceptele de service necesare pentru pieţele EU28 în cauză. Obiectivul constă în a implementa la primele autovehicule actualizările tehnice necesare în cadrul unei rechemări care se va desfăşura începând cu ianuarie 2016. Conform evaluărilor actuale, toate măsurile din cadrul rechemării tuturor
variantelor de motoare se va extinde pe parcursul întregului an calendaristic 2016.

Volkswagen se va asigura că timpul necesar pentru implementarea măsurilor tehnice este cât mai scurt posibil, pentru toţi clienţii. De asemenea, Volkswagen va contacta fiecare client şi va încerca să aibă în vedere toate nevoile individuale ale clienţilor la implementarea acestor
măsuri, pentru a evita cât mai mult posibil eventualele neplăceri pentru client, ca de exemplu eventuale restricționări ale mobilităţii. În acest sens, marca Volkswagen se va asigura că tuturor clienţilor li se vor oferi opţiuni corespunzătoare gratuite pentru asigurarea mobilităţii.

Operațiunea prin care Volkswagen va remedia problema Dieselgate

Comunicat oficial Volkswagen Dieselgate – Masuri tehnice de revizuire

Adaugă un comentariu