Din iunie se schimbă modul de testare pentru probele biologice care stabilesc alcoolemia

Din luna iunie, probele biologice pentru testarea alcoolemiei, la conducătorii auto vor trebui procesate exclusiv cu un dispozitiv special care trebuie să se afle în dotarea tuturor Serviciilor IML din ţară.

Record: o şoferiţă a reuşit să avarieze 10 maşini într-un singur accident

Buzău: Semafoarele, înlocuite cu inimioare

Măsura este impusă de decizia comună a Institutului de Medicină Legală Mina Minovici şi Consiliului Superior de Medicină Legală, care prevede că vor fi acceptate doar rezultatele testelor efectuate cu noua metodă.

Câți români încap într-o mașină de cinci locuri? 

Echipamentul costă aproximativ 50.000 de euro, iar achiziţionarea acestuia este obligatorie pentru a nu se ajunge la retragerea acreditării Serviciului de Medicină Legală.

Sursa: capital.ro

Alcoolul este unul dintre factorii care determină cele mai multe accidente rutiere şi în România. Până la o anumită limită, alcoolemia este sancţionată doar contravenţional, dar la o valoare mai mare devine pentru şofer şi o problemă penală.

Valoarea alcoolemiei este dată de cantitatea de alcool pur consumată, în grame, înmulţită cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul împărţit la greutatea corporală a celui care a băut.

taguri
Adaugă un comentariu