Promisiuni electorale: Dispare timbrul de mediu?

Timbrul de mediu ar putea fi eliminat, după ce o propunere legislativă a fost adoptată de Senat în procedură de urgență.

Proiectul legislativ prevede desființarea a 102 de taxe nefiscale. Între acestea se numără timbrul de mediul pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Pentru ca timbrul de mediu să fie eliminat, este necesar ca și Camera Deputaților să aprobe proiectul de lege, iar președintele Klaus Iohannis să promulge legea. Ministerul de Finanțe a anunțat că nu susține acest proiect, care ar putea avea un impact asupra bugetului de 0,2% din PIB. Secretarul de stat din Ministerul de Finanţe pe politică fiscală, Mariana Vizoli, a afirmat că o parte dintre taxele care se doresc a fi eliminate prin acest proiect au fost deja eliminate anterior, astfel că o parte dintre prevederi sunt redundante.

Adaugă un comentariu