DNA anchetează contractele de la autostrada Sibiu – Orăștie

Toate contractele pentru cele patru loturi ale autostrăzii Sibiu – Orăștie sunt luate la bani mărunți de reprezentanții DNA. Aceștia au suspiciuni că au fost atribuite prin abuz în serviciu și trafic de influență.

În plus, aceasta nu rămâne singura veste proastă întrucât putem pierde o jumătate de miliard de euro pentru că lucrărirle nu s-au finalizat la timp.

Pentru fiecare dintre cele patru loturi ale drumului de mare viteză a existat câte un câștigător diferit. Primul lot a fost adjudecat de Strabag, al doilea de asocierea SC Straco Grup SRL – Studio Corona SRL şi Civil Engineering, al treilea de Impregilio și ultimul de asocierea firmelor Euroconstruct Trading 98 şi Astalrom.

Citește și: Narcis Neaga, șeful CNADNR, a fost înlocuit cu șeful Metrorex

Acuzațiile de abuz în serviciu, trafic de influență și cumpărare de influență se aplică atât reprezentanților CNADNR, cât și constructorilor.

Cât despre depunerea unei cereri la Bruxelles, nici nu s-a pus problema.

Citește și: CNADNR scoate la licitație centurile Comarnic și Bușteni

„Până astăzi, 8 decembrie, Comisia Europeană nu a primit din partea autorităţilor române nicio solicitare pentru fazarea acestui proiect major’, a declarat Jakub Adamowicz, purtător de cuvânt al DG Regio.

Via | Digi24