Doar 45 de zile pentru valorificarea tichetelor Rabla!

Ministerul Mediului a lansat in dezbatere publica proiectul privind modul in care se va desfasura anul acesta programul Rabla. Conditiile sunt mai stricte, iar termenele pe care le au de respectat cei care vor sa-si ia o masina noua cu un avans de la stat in schimbul unei vechituri sunt foarte stranse.

Iata care sunt noutatile:
Proprietarul unei masini mai vechi de zece ani are la dispozitie zece zile sa obtina certificatele de distrugere, de radiere si tichetul valoric pe baza caruia sa-si achizitioneze cu reducere o masina noua. Dupa ce primeste tichetele de la Administratia Fondului de Mediu, REMAT-ul trebuie sa le distribuie in 30 de zile. Din momentul in care primeste tichetul, beneficiarul programului Rabla are timp 45 de zile sa-l depuna la dealerul auto de unde vrea sa-si cumpere automobilul nou. Acest lucru va limita drastic piata neagra a tichetelor, termenul fiind prea scurt pentru a permite tranzactionari multiple. Cu toate acestea, exista deja anunturi pe piata prin care se ofera intre 800 si 3.000 de lei pentru un tichet Rabla, inca inainte ca acestea sa fie reglememntate clar.

Mai departe, dealerul trebuie sa furnizeze masina in 90 de zile. Termenul-limita pana la care acest circuit’ trebuie sa se incheie este 20 noiembrie, in conditiile in care tichetele valorice obtinute la casare se vor distribui doar dupa 15 mai.

Prima de casare va fi, anul acesta, de 6.500 de lei. Se va mai acorda un eco-bonus, de 500 de lei, la achizitionarea unuia din urmatoarele tipuri de masini: cu norma de poluare Euro 6, care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km sau care are un sistem de propulsie hibrid. Chiar daca automobilul indeplineste toate cele trei conditii, bonusul maxim nu va depasi suma de 1.000 de lei.

Adaugă un comentariu