Doi polițiști rutieri maghiari prinși cu 75 de lei la ei riscă să ajungă la închisoare

Doi polițiști rutieri maghiari prinși cu 75 de lei la ei riscă să stea la închisoare între 2 și 8 ani, scrie Nepszava. Cei doi au fost reținuți pe o autostradă din Ungaria.

Procuratura maghiară a emis miercuri un comunicat în care a anunțat că sunt investigate două patrule ale poliției rutiere, pentru infracțiunea de luare de mită comisă în asociere și în scop comercial.

Cele două patrule ale poliției rutiere sunt suspectate că au cerut bani de la șoferi și, în schimb, s-au abținut de la inițierea procedurilor de încălcare a dreptului comunitar sau de la aplicarea unei amenzi pe loc.

Conform datelor anchetei de până acum, făptașii au comis infracțiuni de corupție într-un mod organizat, cu selecția conștientă a mașinilor străine care circulau pe autostrada M1, pentru profit. Parchetul a desfășurat luni acțiuni procedurale concertate care vizează recuperarea, reținerea făptașilor și obținerea de probe suplimentare.

În România situația stă cu totul altfel. Reamintim că în în 2015 a avut loc o întâmplare care ar putea intra chiar în Cartea Recordurilor: 18 agenți de poliție, din cei 21 angajați la Biroul Rutier Brăila, erau cercetați de procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) din Parchetul General pentru fapte de corupție. Nici la acest moment nu au primit decizii definitive de judecată.

Și Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, a fost acuzat că ar fi primit un miel şi doi curcani, în pungi de plastic de culoarea neagră, şi cinci kilograme de păstrăv, prin intermediul şoferului, potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în anul 2015. Fostul şef al Poliţiei a fost achitat definitiv în 2019 de Curtea de Apel Bucureşti.

Adaugă un comentariu