Dotat cu o propulsie hibridă apropiată de tipicul EV, Nissan Era Concept insistă pe funcționalitate și polivalență în stil futurist.

Dacă v-ați uitat mai devreme și la știrea noastră despre BEV-ul Nissan Epic Concept, acum deja vă întrebați de ce Nissan Era Concept seamănă atât de mult cu prototipul menționat. De fapt, avem de-a face cam cu aceeași mașină (probabil calibrată între zona superioară a segmentului B și cea inferioară a segmentului C), altfel configurată tehnic și dotată diferit.

Nissan Era Concept mizează pe un grup motopropulsor hibrid de tip e-4ORCE, pe care îl cunoaștem de la Nissan X-Trail (roțile sunt antrenate numai de motoare electrice, motorul cu ardere internă având doar rol de generator). Dincolo de acesta, ceea ce îl mai deosebește pe Nissan Era Concept de Epic Concept ține de tratarea gen off-road a pragurilor și pasajelor de roți, unele detalii de design interior (inclusiv scaune așa-zise „zero-gravity') și barele de amarare integrate pe pavilon. Desigur, să nu trecem cu vederea aspectul evident diferit al părților din față și din spate, cu semnături luminoase LED complet diferite ca design.

Modul în care Nissan Era Concept transpune elementele de stil off-road consacrate în forme noi, compatibile cu caracterul de avangardă al mașinii, constituie un punct forte pentru atractivitatea proiectului. Este de așteptat ca inclusiv la capitolele modularității și al spațiului interior Nissan Era Concept să aibă multe de oferit. Deocamdată, însă, nu vă putem spune mai multe despre conceptul pe care japonezii l-au dezvoltat în colaborare cu partenerul chinez Dong Feng, deoarace nici ei nu au dezvăluit cifre legate de specificații tehnice sau dimensiuni.

Adaugă un comentariu

Articole similare