Drumul imposibil din Moldova: Este în lucru de 11 ani

Asociația Construim România a publicat un clip video filmat din dronă care prezintă ceea ce noi numim ‘drumul imposibil’. Pentru autorități, este un tronson al Centurii Suceava, aflat în lucru de 11 ani.

Haz de necaz! Autostrada Iași – Târgu Mureș a împlinit 10 ani de studii de fezabilitate

Tronsonul are o lungime de numai 12 kilometri, dar încă nu este gata. În prezent, constructorul estimează că l-a adus la 85%, dar încă mai trebuie asfaltată o porțiune care va face legătura cu DJ209C și montat parapeții de protecție. Drumul mai are nevoie și de marcaje, dar și alte semne și inscripții.

Contractul pentru acest proiect a fost reziliat în urmă cu trei ani și autoritățile au rămas cu șapte kilometri de drum pe care nu îi poate folosi niciun șofer. Anul curent nu a adus niciun leu pentru Centura Suceava, cel puțin nu pentru acest proiect, dar există o licitație lansată de Compania de Drumuri.

CNAIR va lărgi la 4 benzi o parte a centurii de sud a Capitalei

În cel mai rău caz, dacă licitația se va prelungi și nu va fi un câștigător, proiectul va fi continuat în regie proprie de o nouă companie publică de construcții. Centura Sucevei începe la intrarea în DN2 dinspre Fălticeni și intersectează DN17 la ieșirea spre Câmpulung Moldovenesc. În partea de nord a orașului Suceava, centura intersectează DN2 în direcția Siret.

Doar cinci kilometri din centura Sucevei au fost inaugurați, iar de atunci situația este blocată. Potrivit Hotnews, rezilierea contractului a avut lco din cauza unor probleme cu constructorul, în ciuda faptului că lucrările erau completate în proporție de 85%.

Centura Bucureştiului, proiect prioritar al CNAIR

Adaugă un comentariu