Dublă premieră mondială Maserati la 2023 Goodwood Festival of Speed: Ghibli 334 Ultima și Levante V8 Ultima.

Participarea impresionantă a mărcii Maserati la 2023 Goodwood Festival of Speed arată că evenimentul tinde să devină în viitor un sanctuar al motoarelor cu ardere internă. Și, pentru nu mai e mult până la sistarea producției motorizărilor V8 twin-turbo de 572 CP (seria lor reprezentând o referință în patrimoniul mărcii Maserati) italienii au prezentat în premieră mondială pe teren britanic edițiile speciale Ghibli 334 Ultima și Levante V8 Ultima.

În cazul lui Ghibli 334 Ultima, numărul introdus în denumirea mașinii indică viteza maximă în kilometri pe oră, confirmand că acest Ghibli este cel mai rapid sedan cu motor cu ardere internă din lume. Astfel, anul acesta Tridentul a adus un omagiu ultimului capitol al remarcabilei sale dinastii de automobile gran turismo dotate cu motorizări V8, care s-a vândut în peste 100.000 de unități de la apariția modelului Maserati 5000GT în 1959.

La competiția simbolică de gen hillclimb de la Goodwood a participat și Maserati Gran Turismo Trofeo, echipat cu motorul V6 Nettuno de 542 CP. Detaliul său de rafinament tehnic este sistemul de combustie cu cameră de preardere având aprindere de tip twin-spark (două bujii pe cilindru), tehnică adaptată din Formula 1. Totodată, în zona destinată mărcii Maserati a fost expus unicatul Maserati GranTurismo Prisma, un artcar care face referință într-o manieră croamtică distinctă la trecutul mărcii.

În zona numită Electric Avenue a incintei festivalului a fost expus cel de-al doilea model complet electric Maserati, Grecale Folgore – primul SUV de lux de dimensiuni medii de pe piață. Având o baterie de 105 kWh, un sistem de propulsie funcționând la tensiunea de 400 V și o autonomie de 500 km, acesta a fost atent proiectat pentru a transforma fiecare zi pe drum într-una excepțională.  Proiectat și fabricat în Italia, Grecale Folgore asigură performanța și luxul caracteristice Tridentului, dezvoltând un cuplu de 820 Nm și oferind peste 500 CP.

Adaugă un comentariu

Articole similare