e-diesel – Carburantul ecologic al viitorului produs de Audi la Dresda

Audi a demarat productia carburantului e-diesel, o motorina sintetica obtinuta in urma unui amestec de dioxid de carbon si hidrogen.

Conform oficialilor germani, acest tip de carburant poate fi amestecat in orice proportii cu motorina clasica si poate fi folosit pentru orice motor care functioneaza cu aprindere prin compresie.  Proiectul prin care Audi a demarat producerea acestui tip de carburant a fost finanta de Guvernul Germaniei, iar fabrica este amplasata in Dresda.

Pentru producerea carburantului e-diesel Audi foloseste apa, aer si energie electrica “verde”. Produsul brut poarta denumirea de Blue Crude si este rezultatul a doua procese. In prima faza, se extrage dioxidul de carbon din aer, iar mai apoi acesta intra intr-o reactie chimica desfasurata la 220 de grade Celsius si la o presiune de 25 de bari cu hidrogenul obtinut din apa. In prezent, uzina din Dresda poate genera pana la 160 de litri de Blue Crude pe zi, insa doar 80% din rezultatul brut poate fi transformat in carburant sintetic e-diesel.

Sursa | DigitalTrends | WCF

Adaugă un comentariu