Ofensiva „greilor” de la Ford, susținută în România de importatorul unic Cefin Trucks

În urma conferinței de presă pe care a susținut-o Cefin Trucks pe 27 ianuarie se desprind două concluzii majore.

Prima: vremurile de criză sunt mai ușor de traversat dacă mizezi pe produse competitive – Ford Trucks, în cazul de față – și o strategie bine calibrată. Cea de-a doua: dacă reușești să te poziționezi ca un element activ important pentru dezvoltarea economiei și societății locale, calea spre succes este deschisă. Cefin Trucks, unic importator și distribuitor Ford Trucks în România, a atins în 2020 o cifră de afaceri de 64 de milioane de Euro, cu activitățile sale de vânzare și service și peste 1.000 de vehicule vândute (noi și uzate), în creștere față de anul 2019. Rețeaua de distribuție și service amplă pe care Cefin Trucks a reușit deja să o dezvolte va contribui la creșterea preconizată în continuare.

Spectrul larg al ofertei Ford Trucks a favorizat dinamica vânzărilor pentru Cefin Trucks. Ford Trucks produce vehicule după conform unei orientări pe trei mari categorii: cap-tractor, camioane pentru construcții și camioane specializate.

Pentru toate cele trei direcții de lucru menționate, Ford Trucks vine acum cu propuneri cât se poate de interesante. Astfel, modernul cap-tractor F-Max dispune de motorizări noi, de până la 500 CP, care vin în completarea variantelor de 420 și 480 CP. Implementarea unor noi trepte de digitalizare în exploatarea camioanelor include acum și o funcție Eco, gestionabilă atât de către șofer, cât și de către managementul de flotă. Softul avansat de gestiune și service ConnecTruck este propus fără costuri suplimentare pentru piața din România până în 2023.

Ford Trucks are în ofertă și vehicule pentru construcții care, cu siguranță, vor atrage atenția agenților economici implicați în construcțiile de infrastructură și de obiective strategice. Ținând cont că România a obținut fonduri europene consistente pentru investiții în astfel de sectoare, Cefin Trucks se așteaptă în mod justificat la o creștere semnificativă a vânzărilor de camioane pentru construcții în anul 2021.

Perspectivele sunt dintre cele mai optimiste și în privința vânzărilor de vehicule speciale, în special cu referire la camioanele destinate serviciilor municipale de salubritate. Ford Trucks propune vehicule eficiente în acest sens și, în curând, la oferta de profil urmează să fie adăugat un model de auto-gunoieră cu propulsie electrică.

Dincolo de toate noutățile și optimizările cu caracter tehnic, Ford Trucks va insista în viitorul apropiat și pe modernizarea designului produselor sale. Astfel, tema de stil a cabinei din seria F-Max va fi, treptat, preluată pentru toate camioanele Ford Trucks. De asemenea, F-Max urmează să fie propus într-o ediție limitată, numită Black Line.

Adaugă un comentariu