Electric, de sus până jos: Toyota Land Cruiser Se lasă în urmă vremurile samurailor și va aborda tema arsenalului avansat.

Când serii de referință în istoria domeniului auto încep să apară sub formă electrificată, chiar trăiești senzația că asta a fost – se va termina cu „termicele' și se vor impune „electricele'. Iată mesajul pe care îl transmite fără cuvinte și Toyota Land Cruiser Se, concept expus la Japan Mobility Show 2023.

La orizont, se profilează trecerea la propulsie 100% electrică pentru legendara serie Toyota Land Cruiser. Conceptul prezentat pe această temă la Japan Mobility Show 2023 nu renunță la silueta cu stil colțos, devenită reprezentativă pentru imaginea seriei de-a lungul mai multor generații, dar schimbă semnificația simbolică a acesteia. Începând cu Toyota Land Cruiser Se, forma respectivă încetează să mai insiste pe masivitatea indestructibilă și abordează o expresivitate high-tech omnicapabilă.

Deja s-a spus despre Toyota Land Cruiser Se că renunță la terenul cucerit de predecesorii săi pentru a deveni un SUV urban modern (vezi roțile cu secțiune joasă). Asta rămâne de văzut, atunci când va fi lansată mașina de serie (nu tocmai curând). Dimensiunile de gabarit ale lui Toyota Land Cruiser Se sunt: lungime – 5151 mm, lățime – 1989 mm, înălțime – 1704 mm. Ampatamntul de 3050 mm este cu 200 mm mai lung decât al gamei Toyota Land Cruiser 2024. În aceste condiții, pasagerii care vor lua loc pe cele trei rânduri de scaune din habitaclu vor beneficia fără doar și poate de un spațiu generos.

Din punct de vedere tehnic, Toyota Land Cruiser Se încheie era șasiurilor clasice, robuste și relativ grele (separate constructiv de caroserie), trecând la o configurație constructivă cu caroserie autoportantă. Nu s-au făcut precizări referitoare la specificațiile tehnice, dar s-a menșinat că automobilul va oferi „experimentarea conducerii în condiții de cuplu motor ridicat'. Foarte probabil, fiecare dintre cele două punți va integra câte un motor electric – astfel, fiind implicit rezolvată și tema tracțiunii integrale.

Adaugă un comentariu

Articole similare