Elibriea – Din filmele SF direct în Qatar

Producătorul Elibriea Automotive a expus în cadrul Qatar Motor Show un concept inspirat de filmele SF. Botezat simplu Elibriea, acesta este un coupe cu două locuri și reprezintă munca lui Abdul Wahab Ziaullah, un inginer în vârstă de 27 de ani.

Dacă la nivel exterior lucrurile sunt destul de clase, sub această “carcasă” găsim o structură inspirată de modelele produse de Lamborghini. Pe scurt, structură monococă, propulsie spate și motor montat central.

elibriea-concept-qatar (7)

Și pentru că tot am ajuns în dreptul compartimentului motor, trebuie să vă spunem că aici va sta un propulsor de proveniență GM modificat pentru a dezvolta aproximativ 800 CP. Deși nu avem valori oficiale pentru performanțele conceptului, cu siguranță acesta va fi foarte rapid ținând cont că vorbim despre o masă scăzută și o putere mare.

Conform website-ului Elibriea Automotive, conceptul va avea și o versiune de stradă. Lista de pre-comenzile ar urma să fie deschisă începând cu luna martie, iar primele livrări sunt programate pentru decembrie, anul curent.

Adaugă un comentariu

Articole similare