Brașovenii de la Elmas și-au stabilit anul acesta un buget de 4 milioane de euro pentru investiții

Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul instalațiilor de ridicat, și-a programat pentru acest an un buget de investiții de patru milioane de euro, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, s-a văzut nevoită să oprească toate investițiile semnificative.

“Anul trecut am finalizat lucrările de amenajare la Centrul de Dezvoltare și Inovare ELMAS, prevăzute în investiția de aproximativ 900.000 de euro demarată în 2019”, spun reprezentanții companiei.

 

Pentru anul acesta, compania intenționează să construiască în regim de prototip un sistem automat de parcare auto, precum și să achiziționeze utilaje performante pentru retehnologizarea fluxului de producție. De asemenea, compania va investi anul acesta în digitalizarea activității de producție, precum și aplicarea unor tehnologii noi la echipamentele fabricate de ELMAS.

Compania a reușit anul trecut să își crească profitul, în condițiile unei cifre de afaceri în ușoară scădere. Astfel, anul trecut afacerile firmei brașovene s-au comprimat de la 32 la 29,5 milioane de euro, iar pentru anul acesta se întrevede o creștere de 5%. „Discutăm de un an 2020 complet atipic, care a comprimat volumul vânzărilor din mediul economic în majoritatea sectoarelor, și a limitat foarte mult relațiile directe de afaceri.

“În trimestrul II din anul trecut s-a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri care a reușit sa fie compensată în a doua parte a anului”, explică Marius Paraipan, marketing manager al companiei, care precizează că 14% din cifra de afaceri a fost realizată la export. “Investițiile realizate în ultimii patru ani, în valoare de peste 5 milioane de euro au dus la crearea de locuri de muncă la standarde înalte, implementarea de tehnologii moderne, creșterea capacității de producție, dezvoltare și inovare. Toate aceste elemente au crescut gradul de competitivitate al produselor fabricate la Brașov și ne-au deschis oportunități pentru lucrări complexe pe piețele interne și externe din domeniul ascensoarelor, macaralelor industriale și a structurilor metalice. Pe acest fond, exportul înregistrează de la an la an o evoluție pozitivă, atingând în 2020, 14 procente din cifra totală de afaceri”.

 

În prezent, business-ul brașovean are aproape 400 de angajați, iar pentru anul în curs compania Elmas dorește să angajeze alte 40 de persoane.

Citește întregul articol aici.

Adaugă un comentariu