Elon Musk este ofticat pe Bill Gates pentru că nu a cumpărat Tesla

Elon Musk – miliardarul și fondatorul Tesla Inc. – a lăsat să se înțeleagă că discuțiile sale cu Bill Gates pe tema electricelor au fost dezamăgitoare.

Citește și:

Elon Musk, înainte să-și facă praf McLaren-ul neasigurat: „Fii atent la asta!’

Tesla: Dojo, arma secretă a lui Elon Musk în cursa pentru mașini 100% autonome

Elon Musk: noua Tesla Roadster va avea o autonomie de peste 1.000 km

Porsche Taycan, praf și pulbere după ce a luat foc și a explodat într-un garaj (VIDEO)

Știm că din titlu pare că am elucidat misterul unui răspuns pe care Elon Musk – miliardarul și întemeietorul Tesla Inc. – l-a dat recent în spațiul virtual. Însă oricât ai sta să întorci „problema’ pe toate părțile, un răspuns în favoarea lui Musk nu găsești.

Înainte de toate, un pic de context: Bill Gates a fost invitat de Marques Brownlee, un renumit blogger de tehnologie, la o discuție despre mașini electrice, printre altele. Discuția este aceasta:

În acest clip aflăm că Bill Gates și-a cumpărat prima mașină electrică din viața sa: un Porsche Taycan, despre care a spus că este „foarte, foarte cool’. Dar vestea a venit în cadrul unei discuții despre mașinile electrice în general – mai exact despre ce ar trebui să facă producătorii pentru a atinge un public cât mai larg. Una dintre soluții este să reducă elementul „premium’ și să mărească autonomia. Lucruri care se întâmplă oricum. Atitudinea lui Gates în această discuție a fost una mai degrabă obiectivă.

Nu același lucru s-a înțeles și în comunitatea iubitorilor Tesla. Un tweet postat de Tesletter spune „Sunt dezamăgit pentru că o grămadă de oameni vor vedea interviul și vor crede ce a spus Bill și nici nu vor lua în considerare electricele. De ce? Pentru că Bill Gates este un tip foarte deștept!’ Elon Musk a răspuns acestui comentariu spunând „Ca să fiu sincer, discuțiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare.’

Elon Musk nu e mare fan Porsche Taycan, lucru care s-a văzut de la început (când, spre exemplu, a făcut bâză pe seama „turbo’ din denumirea lui Taycan, printre altele) însă a spune despre unul dintre cei mai mari filantropi din istorie că este dezamăgitor ca interlocutor nu pare altceva decât un răutăcism.

Faptul că Gates a ales Porsche nu este surprinzător pentru nimeni: este un fan declarat al mărcii.

Adaugă un comentariu