Eroul zilei: A salvat victimele unui accident rutier, în timp ce lumea din jur filma. „Românule, ce suflet ai tu?”

Supranumit „Polițistul Zilei’, un agent a intervenit decisiv pentru salvarea victimelor unui accident rutier. Din păcate, majoritatea celor din jurul său au scos telefoanele pentru a filma, în loc să ofere o mână de ajutor. Iritat pe bună dreptate, polițistul a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa cetățenilor care reacționează astfel în situații de criză.

Marian George Achitei, agent al Biroului de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti – Pitești în direcția Râmnicu-Vâlcea, a povestit pe Facebook o întâmplare revoltătoare petrecută săptămâna trecută. Într-o seară ca oricare alta, spre finalul programului de lucru, a văzut pe sensul opus de circulație cum o mașină părăsește partea carosabilă.

Polițistul a coborât instantaneu din mașină pentru a acorda sprijin victimelor, iar mulți alți participanți la trafic au oprit la rândul lor. Din păcate, nu pentru a oferi o mână de ajutor, ci pentru a imortaliza peisajul mașinii zdrobite, în care patru copii și părinții lor se zbăteau. „80 % din cei opriți au scos telefoanele să filmeze, 20% să acorde ajutor victimelor’, estimează Achitei.

 

Citește și:

O altă metodă nouă o reprezintă furtul din maşină cu moneda! Iată cum te lasă hoţii fără bunuri!

 

Din mașină am reușit să scoatem: 2 copii de 3 ani, 2 copii de 13 ani și mama acestora, tatăl rămânând încarcerat dar stabil.

Nu vă puteți imagina sau trăi sentimentele ce te încearcă în momentul în care scoți acei copii și tot ce îți dorești este ca ei să fie bine. Am verificat starea fiecăruia și am stabilit gravitatea rănilor procedând la acordarea primului ajutor.

[…] Bă românule care ai avut bani de un #smartphone jmecher și de ultimă generatie, ce suflet ai tu mai animal biped, să scoți telefonul din buzunar și să filmezi ca o javră, suferința a 2 copii mici în vârsta de 3 ani răniți care se zbat să trăiască ?

Tu dihanie, nu ai copii acasă, nu ai copii în familia ta? Atât te duce capul ăla prost să faci când vezi așa ceva? Ce înseamnă mă filmarea aia pentru tine? Te duci acasă și arăți filmarea cu acei copii prietenilor tăi la fel de retardați ca tine așteptând un soi de confirmare?

Băi scursură, că altfel nu te pot numi, nu îți doresc răul că nu asta e menirea mea, dar dacă vreodată vei avea nevoie de ajutorul celor din jur, sper din tot sufletul ca cei care vor fi acolo să stea toți cu mâinile pe telefon așa cum ai facut TU!‘, scrie Marian George Achitei pe profilul său personal.

Mesajul se încheie într-o notă pozitivă, cu un sfat pentru cei care nu își doresc să facă parte din acele 80 de procente: „Cei care aveti un caracter puternic, urmați un curs de prim ajutor, fiți empatici, dați dovadă de stăpânire de sine întrucât sunt șanse ca la un moment dat să a puneți în practică ceea ce ați învățat, iar mulțumirea sufletească va fi incredibilă’.

Postarea a fost publicată în dimineața zilei de 16 august, fiind share-uită până în prezent de peste 2.100 de ori. A fost distribuită inclusiv pe pagina „Polițiști – Uniți Suntem Puternici’, unde a fost supranumit „Polițistul Zilei’ de către administratori.

Ulterior, Marian George Achitei a fost contactat pe Messenger de bărbatul implicat în accidentul rutier. Acesta și-a dorit să-i mulțumească personal pentru promptitudine: „Domnule Marian, sunt tăticul din mașina roșie de la accidentul de pe autostradă. Să vă dea Dumnezeu sănătate și să rămâneți pe veci omul care sunteți! Mult respect, domnule polițist!‘.

Nu scriu despre asa ceva, de fapt nu scriu in general. Dar chestia asta trebuie scrisa sa ajunga la creierul celor care…

Publicată de Marian George Achitei pe Joi, 15 august 2019

Adaugă un comentariu