Este geamul de VW Golf IV mai rezistent decât Tesla Cybertruck? (VIDEO)

Tesla Cybertruck arată de parcă ar fi pregătit pentru Apocalipsă, rezistent la (aproape) orice. Adică este aproape la fel de rezistent ca un VW Golf IV.

Citește și:

Tesla Cybertruck își arată supremația printr-o întrecere cu Ford F-150 (VIDEO)

Tesla Cybertruck, număr impresionant de comenzi în primele 24 de ore

Atât de mediatizată a fost „gafa’ geamurilor securizate ale lui Cybertruck încât începem să ne întrebăm dacă nu cumva a fost intenționată. În timp ce noi facem asta, alții s-au întrebat oare cât rezistent este un Golf IV la abuzuri similare?

Scopul testului nu este o comparație în adevăratul sens al cuvântului între Golf și Cybertruck, însă alegerea mașinii este cât se poate de bună, cel puțin pentru noi, românii. Golf IV a fost un erou al finalului de secol în Europa; iar în partea de est a continentului încă este. În acest moment nici noi nu ne putem gândi la o referință mai populară pentru această comparație involuntară.

Prima probă a fost aruncarea unei bile metalice, de 500 de grame, în geamul din spate, cu din ce în ce mai multă putere. Testul a fost trecut cu brio. A doua probă: lovituri cu un ciocănel de 1,25 kilograme; la fel, cu putere din ce în ce mai mare aplicată loviturii. Golf IV a rezistat fără probleme. Cea de-a treia și ultimă probă a fost cea extremă – s-a folosit un baros de 4 kilograme. Acesta a fost punctul în care Golf ne-a demonstrat că nu este chiar indestructibil.

Însă la înlocuirea geamului, pe noua suprafață vitrată s-au aplicat folii de securitate – una de 4 milimetri grosime la exterior și una de 1,5 milimetri grosime pe interiorul sticlei. Pentru a demonstra eficiența acesteia, s-a reluat testul cu barosul, iar rezultatele sunt impresionante: indiferent de forța aplicată loviturii, geamul și-a păstrat compactitatea.

Iată, am găsit răspunsul: pentru a deveni indestructibil, Golf IV nu are nevoie decât de o folie pe geam!

    Trif says:

    La octavia 2 am uitat cheia in masina si am dat cu ranga, ciocan , surubelnita, in toate pozitiile ,25 de minute , pana s-a spart ….

Adaugă un comentariu