Tesla Cybertruck își arată supremația printr-o întrecere cu Ford F-150 (VIDEO)

Elon Musk ne demonstrează cât de bun este noul Cybertruck printr-un tug-of-war împotriva lui Ford F-150. Nu suntem chiar convinși că lupta e dreaptă.

Citește și:

Rivalul american al lui Tesla va ajunge și în Europa. Are 620 CP!

Tot ce știm despre varianta electrică a lui Ford F-150

Tesla Cybertruck este subiectul fierbinte al acestei săptămâni. Pe lângă designul controversat, pickup-ul american a avut parte și de un moment rușinos în cadrul lansării, când sticla sa a cedat la impactul cu o bilă metalică – când nu ar fi trebuit, conform spuselor lui Elon Musk. Mai multe informații despre Cybertruck găsiți aici.

La nici 24 de ore după lansare, Elon Musk a anunțat că Cybertruck înregistrează deja aproape 150.000 de comenzi, fără să fi plătit un cent pentru reclamă. O mențiune relevantă aici este că avansul pentru acest model este de doar 100 de dolari/euro, de 10 ori mai puțin decât în cazul Model 3/Model Y.

Musk continuă strategia de marketing aplicată lui Cybertruck cu un clip postat pe Twitter, în care vedem autoutilitara Tesla înscrisă într-o luptă cu odgonul (eng: tug-of-war) împotriva lui Ford F-150, pe care Cybertruck o câștigă.

Ceea ce nu știm este însă contextul acestui experiment, și fiecare detaliu contează. Spre exemplu, nu știm nici ce versiuni de motorizare/transmisie folosesc cele două autovehicule. Judecând după faptul că puntea față a lui F-150 nu este antrenată, avem convingerea că Fordul este 4×2, un prim dezavantaj în astfel de întrecere. Discuția poate merge mai departe, cu motorizarea (nu știm dacă cele două modele sunt echivalente ca cifre de putere) și masa proprie (care tinde să încline în avantajul Cybertruck).

Dar se pare că acest clip a atras atenția și unor reprezentanți Ford: un angajat Ford i-a scris lui Musk pe Twitter: „trimite-ne un Cybertruck și vom face noi un test comparativ pe bune pentru tine’. Elon Musk a răspuns pozitiv provocării.

Adaugă un comentariu