Tot ce știm despre varianta electrică a lui Ford F-150

Varianta electrică a lui Ford F-150 a devenit o certitudine. Un prototip al pick-up-ului electric chiar a fost fotografiat recent, iar pozele-spion dezvăluie câteva detalii interesante.

Jim Farley, directorul Ford Europa, anunțase încă din ianuarie planurile companiei de a-și moderniza pick-up-urile: „Vom electrifica Seria F – atât cu o versiune doar cu o baterie, cât și hibrid‘.

Acesta a explicat și de ce constructorul american ține morțiș să actualizeze modele deja existente în portofoliul său, în loc să ne surprindă cu unele complet noi: „90% din capitalul nostru actual este alocat camionetelor și autoutilitarelor. Avem Seria F, cel mai bine vândut pick-up din lume și din America. Peste un milion de unități au fost vândute anul trecut. La final de zi, esența Seriei F este: Există câte un pick-up pentru fiecare client, iar noi cunoaștem acești clienți foarte, foarte bine‘.

Mike Levine, managerul de Comunicare al diviziei nord-americane Ford, le-a confirmat ulterior jurnaliștilor de la Fox News că era vorba despre „un F-150 100% electric‘.

Un prototip al pick-up-ului electric deja a fost pozat în timp ce își încărca bateria. Fotograful Brian Williams detaliază: „Deși nu am putut obține decât un singur unghi (din cauza locului unde era parcat vehiculul), putem confirma cu ușurință faptul că acestea este un F150 electric (*țineți cont că acesta este, probabil, un prototip al sistemului de propulsie electric și că F-150-ul electric care va sosi pe piață va arăta complet diferit)‘.

 

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

Acesta își argumentează convingerea, indicând anumite trăsături care îi dau de gol pe cei de la Ford: „Putem vedea că vehiculul este conectat la o priză prin intermediul portului de încărcare amplasat în partea de jos a barei din față (totuși, nu credem că această poziționare va fi păstrată în etapa producției). În al doilea rând, caroseria lui F150 este clar înălțată din cauza bateriilor localizate sub podea. Există o țeavă de eșapament în spatele pick-up-ului, dar credem că aceasta este doar o deghizare ingenioasă pentru a păcăli ochii neantrenați‘.

Noua generație de Ford F-150 va intra în producție de serie în 2020, iar reprezentanții constructorului american au anunțat că 90% dintre piesele utilizate în prezent la actualul F-150 vor intra în componența viitoarei versiuni. Cel mai probabil, modelul electric va lua naștere din această nouă generație.

Adaugă un comentariu