Ești vitezoman pe șosea? Iată ce sfat îți dă Mihai Leu!

Mulți șoferi din țara noastră confundă șoseaua cu circuitul. Tocmai de aceea, aceștia sunt tentați să verifice caii putere ai mașinii și să apase pedala până la podea. Ce e de făcut cu genul acesta de șoferi care pot produce adevărate tragedii?

Mihai Leu a schimbat de-a lungul timpului mănușile de box cu cele de pilot de curse. Acesta este de părere că viteza peste limita legală nu are ce căuta în trafic.

“Raliul trebuie să se desfășoare într-un cadru organizat, cu o mașină adaptată și după anumite reguli, nu pe străzile din oraș sau pe drumurile naționale. Majoritatea accidentelor se petrec din cauza vitezei neadaptate, pentru că mulți au impresia că dețin controlul asupra mașinii, însă nu de puține ori s-a dovedit că și la o viteză relativ mică, cauzele pot fi fatale”, a spus Mihai Leu pentru jurnalul.ro.

Fostul campion național la raliu din 2003 a adăugat: “Atenția și precauția sunt principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească un șofer, mai ales atunci când conduce pe străzile din oraș, neprevăzătul având un procent mai mare. Viteza trebuie adaptată în funcție de regulile și condițiile impuse, iar pentru cei mai vitezomani, îi sfătuiesc să-și testeze limitele în cadrul competițiilor legale sau să se înscrie la raliu”.

Adaugă un comentariu

Articole similare