EuroNCAP: 4 cvadricicluri au trecut prin testele organizației europene

Organizația EuroNCAP a publicat rezultatele obținute de patru cvadricicluri. Testele au optimizate și croite special pentru acest tip de vehicul, iar rezultatele nu ar trebui comparate cu cele obținute de autoturisme.

Cele 4 cvadricicluri care au intrat în testele organizate de EuroNCAP sunt: Microcar M.GO Family, Bajaj Qute, Aixam Crossover GTR și Chatenet CH30. Pentru a vedea cât de mult au evoluat sistemele de siguranță pentru aceste vehicule, EuroNCAP a republicat rezultatele obținute de alte patru cvadricicluri în 2014. Vorbim despre: Renault Twizy (2 stele, rating 39% pentru protecția adulților), Tazzari Zero (1 stea, rating 31% pentru protecția adulților), Club Car 2+2 Villager LSV (nicio stea și 23% rating pentru protecția adulților) și Ligier IXO JS (nicio stea și 22% rating pentru protecția adulților).

Spre surprinderea EuroNCAP, constructorii nu au făcut prea multe pentru sporirea siguranței. Așa se face că Aixam Crossover GTR obține o stea și 25% rating pentru adulți, Bajaj Qute primește o stea și rating 28% pentru adulți, iar Microcar M.GO Family obține tot o stea și același rating de 28% pentru protecția adulților. Cel mai sigur cvadriciclu testat de EuroNCAP este Chatenet CH30. Acesta obține 2 stele și rating 38% pentru protecția adulților.

Via | EuroNCAP

Adaugă un comentariu