EuroNCAP – Dacia Logan MCV primeste trei stele, noile smart reusesc un rezultat de patru stele, iar Macan si Mondeo obtin cinci stele

Organizatia EuroNCAP a publicat rezultatele ultimelor teste de siguranta realizate. Din pacate, Dacia Logan MCV a fost cel mai slab punctat model, reusind sa primeasca doar trei stele.

Punctajul obtinut de modelul de la Mioveni se imparte astfel: 57% (22 puncte) protectia pasagerilor adulti, 75% (37 de puncte) protectia copiilor, 55% (20 de puncte) protectia pietonilor si doar 38% (5 puncte) in dreptul capitolului sisteme de siguranta. Modelul testa de EuroNCAP a fost un Logan MCV echipat cu motorul diesel de 1,5 litri in versiunea de echipare standard. Modelul dispunea de sistemul ESP si de airbag-uri frontale si laterale.

Din pacate, Dacia Logan MCV nu se ridica la nivelul lui Sandero, modelul testat in urma cu un an, reusind sa totalizeze patru stele EuroNCAP. De asemenea, este bine de stiut ca in 2014 regulile de testare din cadrul organizatiei au fost inasprite, fiind afectate o serie de modele mult mai galonate din piata.

In cadrul noii sesiuni de teste, modelele care au obtinut patru stele de siguranta sunt: smart fortwo si forfour, MINI Cooper in trei usi si Opel Corsa.

Cele mai sigure masini testate de EuroNCAP au fost Porsche Macan, Land Rover Discovery Sport, Lexus NX, Volkswagen Passat, Kia Sorento si Ford Mondeo. Toate aceste modele au primit cinci stele in cadrul testului organizat de specialistii europeni.

Sursa | EuroNCAP

Adaugă un comentariu