Extremism – nu, recalibrare în sus binenevită – da! Dacia Spring Extreme și noul motor electric aduc o schimbare de perspectivă.

La standul Dacia din cadrul evenimentului 2023 Motor Show de la Bruxelles se află o variantă nouă și semnificativ mai interesantă a miniautomobilului electric Dacia Spring. Dar puterea sa nu mai e chiar „mini' și finisarea Extreme face o impresie diferită de ceea ce propunea până acum seria Spring.

Dacia Spring Extreme este dotată cu un motor electric complet nou, care furnizează 65 CP (cel cunoscut în urma lansării oferea numai 45 CP). Denumirea completă a unui exemplar din noua configurație: Dacia Spring Extreme ELECTRIC 65. Motorul de 45 CP va face în continuare parte din ofertă, intrând în dotarea variantelor Dacia Spring Essential ELECTRIC 45.

Bucureștenii care au tăiat inițial Dacia Spring de pe lista de achiziții pentru că nu puteau să ajungă cu ea până la mare și-au văzut inconvenientul rezolvat: Dacia Spring Extreme ELECTRIC 65 are o autonomie de 220 km (ciclu WLTP mixt) sau de 305 km (ciclu WLTP city).

Succesul Daciei Spring înregistrat după mai bine de un an de carieră comercială i-a încurajat pe manageri să ducă lucrurile la un alt nivel. Până acum au fost comandate peste 100.000 de exemplare Dacia Spring. S-a mai constatat și că viteza medie cu care este condusă Dacia Spring în rolul său tipic de vehicul urban este de 26 km/h, distanța medie parcursă cotidian fiind de 31 km. În 75% din cazuri Dacia Spring este branșată pentru încărcare acasă, timpul necesar „umplerii' bateriei fiind de 3,5 ore.

Cât despre finisarea Extreme, aceasta se face remarcată prin accentele de culoare Copper Brown. Aceeași nuanță poate fi observată inclusiv la cusăturile tapițeriei și la mai multe detalii interioare. Revenind la exterior, acolo mai rețin privirea ornamentele având suprafață cu textură Topographic (arată asemenea curbelor de nivel care marchează intervalele de elevație pe o hartă de teren deluros sau muntos). Noua vopsea a caroseriei se cheamă State Blue.

Adaugă un comentariu