Facelift: Opel Meriva (cu video)

Opel a prezentat noua versiune Opel Meriva – mai sofisticat, mai eficient şi mai funcţional ca niciodată. Premierea mondială va avea loc la Salonul Auto de la Bruxelles, la mijlocul lunii ianuarie (16 – 26 ianuarie 2014).

 

Meriva este o continuare consecventă a conceptului anterior, care a fost îmbunătăţit cu ingrediente mai fine. Modelul primeşte o nouă parte frontală care are caracteristicile noului Opel Insignia, recent prezentat la Salonul Auto IAA, cu o grilă a radiatorului cromată şi elegantă şi un design strălucitor al luminilor. Tehnologia LED este acum disponibilă pentru luminile diurne şi lămpile spate, conferind un aspect modern, de înaltă performanţă. Ornamentul cromat fin scoate în evidenţă linia mediană curbată tipică a geamurilor, sporind atractivitatea modelului Meriva şi plasându-l în mod perfect lângă modelele ADAM, Cascada şi Insignia.

În afară de faptul că trebuie să arate în mod corespunzător, un model de eleganţă trebuie să aibă şi un motor de primă clasă. Meriva include noua generaţie a motorului diesel de la Opel, 1.6 CDTI, care de abia a debutat la bordul Zafira Tourer. Acest motor diesel ultra-rafinat, cel mai silenţios din clasa sa, este disponibil iniţial în varianta de 100kW/136 cp şi generează un cuplu maxim de 320 Nm. Consumă doar 4,4 litri/100 km şi emite 116 grame de COper kilometru, cu 10% mai puţin decât predecesorul său de 1,7 l cu putere de 96 kW/130 cp, oferind, de asemenea, o acceleraţie şi performanţe îmbunătăţite. În cursul anului 2014, vor urma alte motoare diesel de 1,6 l, care vor fi şi mai economice şi vor avea emisii de CO2 şi mai mici.

În plus faţă de motorul diesel de 1,6 l, toate motoarele pe benzină respectă deja prevederile stricte ale viitorului standard de emisii Euro 6.  Motoarele pe benzină de 1,4 litri (88 kW/120 cp şi 103 kW/140 cp) sunt acum oferite în combinaţie cu transmisie automată cu şase trepte de viteză reproiectată, cu frecare redusă. În ceea ce priveşte transmisiile manuale cu cinci sau şase trepte de viteză, acestea au fost îmbunătăţite substanţial şi permit schimbarea treptelor de viteză într-un mod mult mai precis, cu operaţii uniforme şi efort minim.

Noua versiune a Meriva primeşte, de asemenea, un nou sistem de infotainment IntelliLink de ultimă generaţie cu navigaţie şi comandă vocală integrate, rapide şi uşor de utilizat. Monitorul color HD de şapte inch permite o lizibilitate excelentă şi utilizare facilă. De asemenea, acesta afişează imagini provenite de la camera video pentru marşarier. Sunt posibile, de asemenea, efectuarea apelurilor şi streamingul audio prin Bluetooth. Sistemul Navi 950 IntelliLink este disponibil standard cu hărţi cu informaţii complete, ce acoperă întregul continent, iar actualizările viitoare pot fi descărcate cu uşurinţă utilizând portul USB.

„Cu un deceniu în urmă, primul Opel Meriva era singurul de acest gen pe piaţă. În prezent, peste 20 de modele concurează în acest segment, dar Meriva nu are rival în ceea ce priveşte flexibilitatea şi ergonomia. În plus, noul Meriva soseşte cu îmbunătăţiri substanţiale. Acestea privesc designul, o nouă generaţie a motorului diesel ecologică şi puternică, transmisii reproiectate şi o nouă generaţie a sistemului de infotainment IntelliLink. Cu Meriva ca parte a ofensivei noastre de produse, vrem să ne menţinem în topul clasei de autovehicule pe care am creat-o cu zece ani în urmă,” a declarat dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel.

După câteva premii, precum Volanul de Aur şi Plus X Award, Meriva a fost numit „autovehiculul cu cel mai înalt nivel de satisfacţie a clientului în segmentul monovolumelor compacte‘ în Studiul J.D. Power VOSS Germania 2013. Conform acestuia, şoferii Meriva sunt cei mai mulţumiţi dintre toţi respondenţii – cea mai bună dovadă că, pe lângă standardele ridicate de confort în timpul conducerii şi de tehnologie, calitatea monovolumului mic Opel este apreciată cu adevărat.

 

Adaugă un comentariu