Facelift pentru BMW X1

BMW X1 a implinit deja 2 ani si jumatate de cand se afla pe piata, sosind momentul aplicarii unei binevenite operatiuni de facelift care aduce cutia de viteze automata cu 8 trepte, motorizari noi si pachetul de tehnologii BMW EfficientDynamics.

La exterior, noul X1 a primit parasocuri redesenate, lumini de zi cu tehnologie LED si oglinzile laterale de la noul Seria 3. Finisarea interioara a fost imbunatatita, materialele lasand acum o impresie de calitate mult mai buna. Se remarca de asemenea un nou design al display-ului iDrive, orientarea mai pronuntata a consolei centrale catre conducatorul auto si folosirea de materiale noi, in special in zona gurilor de aerisire.

Pentru prima data in gama BMW X debuteaza liniile de design – BMW xLine si BMW Sport Line. Este vorba de elemente de personalizare special definite de designeri BMW si care, alaturi de pachetul M Sport, ofera posibilitati suplimentare de individualizare.

Portofoliul de motorizari a fost extins cu o serie de propulsoare noi cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Sunt disponibile acum 5 versiuni diesel si 3 benzina cu puteri intre 85 kW/116 CP pentru BMW X1 sDrive16d si 180 kW/245 CP pentru BMW X1 xDrive28i. Noutatile sunt X1 sDrive16d (85 kW/116 CP), care devine cel mai accesibil diesel si X1 xDrive25d (160 kW/218 CP). Aceasta din urma inlocuieste xDrive23 cu un propulsor tot de doi litri diesel cu doua turbine, dar care dezvolta mai multa putere. Pachetul de tehnologii BMW TwinPower Turbo, de care beneficiaza toate motorizarile noi, se remarca, alaturi de performanta crescuta si un consum mai mic, prin disponibilitatea unui cuplu motor generos pe o plaja mare de turatii. De exemplu, X1 xDrive28i dispune de 350 Nm intre 1250 si 4800 rpm pentru un raspuns instantaneu la apasarea pedalei de acceleratie.

Una dintre cele mai importante noutati tehnologice este disponibilitatea cutiei automate cu 8 trepte pentru un total de patru motorizari (20i, 28i, 20d si 25d). Aceasta, alaturi de o serie extinsa de masuri BMW EfficientDynamics, permite reducerea suplimentara a consumului de combustibil cu pana la 0,9 litri fata de versiunile precedente. Din pachetul de tehnologii BMW EfficientDynamics se remarca sistemul Auto Start-Stop, disponibil acum si pentru modelele echipate cu cutia automata cu 8 trepte. Isi face debutul si sistemul ECO PRO, care acum poate fi activat sau dezactivat prin intermediul unui buton din consola centrala, amplasat sub sistemul de control al aerului conditionat.

O lista extinsa de echipamente optionale include sistem de navigatie si aplicatii internet (BMW Apps si BMW Live), sistem de sunet Harman Kardon, functia Acces confort, operare automata faza lunga, Faruri Xenon adaptive sau camera pentru mersul inapoi.

Noul model este programat sa debuteze pe pietele din intreaga lume in toamna acestui an, pretul pentru Romania urmand a fi anuntat la o data ulterioara.

 

Adaugă un comentariu